„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Žemuogės“

Vaisių desertas

Vaisių desertas 4 asm.

Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes. Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas. Apelsinų minkštimą sumeskite į indą,...
Sveikuolių ledai

Sveikuolių ledai 4 asm.

Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.  
Vasariškas kokteilis su žemuogėmis

Vasariškas kokteilis su žemuogėmis 2 asm.

Žemuoges nuplaukite, perrinkite. Sutrinkite šakute, sumaišykite su kefyru ir skystu medumi. Ledus sumaišykite su žemuogių, kefyro ir medaus mase ir suplakite iki vientisos masės. Gėrimą skanaukite šaltą! Plačiau skaitykite: „Jau noksta žemuogės....
Žemuogių uogienė

Žemuogių uogienė 10 asm.

Užpilkite cukrumi nuplautas, nuvalytas ir nusausintas uogas. Palikite pridengtas 8-10 valandų. Praėjus nurodytam laikui perdėkite uogas, suberkite citrinų žieveles į puodą ir leiskite užvirti. Užvirus sumžinkite ugnį ir virkite 25-30 minučių...