„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Žiediniai kopūstai“ 2 puslapis

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos tikriems kalafiorų mylėtojams. Jų pagrindą sudaro niekaip termiškai neapdorotas kalafioras su citrina, šviežiomis mėtomis, traškiomis granato sėklomis ir pistacijų riešutais, kurį valgome su karštu kalafioru ir trešnėmis. Puiki vakarienė be mėsos!

Žiedinių kopūstų pyragas

Žiedinių kopūstų pyragas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šis žiedinių kopūstų pyragas, kuris yra iš serijos „kaip panaudoti žiedinį kopūstą ne sriuboj“, yra tiesiog... gardus. Puikus ir šiltas, puikus ir šaltas, dar puikesnis kitą dieną – pusryčiams ar pietums. Taip pat tinka ir iškylai – lengvai pjaustomas ir transportuojamas.

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“ 4 asm.

Ruošiant klasikinį „Piemenėlių pyragą“ naudojamas tirštas, prieskoniais ir daržovėmis pagardintas mėsos troškinys ir bulvių košė. Rodos, ne pats tinkamiausias derinys, jei norisi valgyti lengvą, nekaloringą maistą. Tačiau visada galima rasti alternatyvą, pavyzdžiui, vasarą kepti modifikuotą „Piemenėlių pyrago“ variantą. Išbandykite!

Indiška žiedinių kopūstų sriuba

Indiška žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Geltonos spalvos sriuba nebūtinai yra su kariu – kaip ir ši sriuba, kurioje yra ciberžolės.

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola 4 asm.

Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio. Jos recepto autorius – šefas Šarūnas Marčiulaitis iš restorano „The Town“ sostinėje. 

 

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Kviečių grūdų salotos

Kviečių grūdų salotos 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C. Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus....
Žaliavalgiška „silkė“ pataluose

Žaliavalgiška „silkė“ pataluose 2 asm.

Burokėlį sutarkuokite smulkiais šiaudeliais ir dėkite į indą – tai bus pirmasis sluoksnis. Užtepkite anakardžių majonezo. Jo receptas ČIA. Kubeliais smulkintas džiovintas morkas pamirkykite 12 valandų vandenyje. Krėskite morkas ant burokėlių...
Jūros kopūstais įdaryti grybai

Jūros kopūstais įdaryti grybai 2 asm.

Pievagrybių galvutes valandą pamirkykite sūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite valandai į maisto džiovintuvą arba į nekaitrią orkaitę (apie 50 laipsnių). Morkas ir jūros kopūstus (atskirai) pamirkykite 15 minučių. Pasiruoškite įdarą: mirkytas...
Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“

Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“ 4 asm.

Šis pyragas paprastas, sotus, šiltas ir aromatingas ir dar nebrangus. Nuostabus dar tuo, kad keisdami daržoves, jų proporcijas, gausite vis kitą patiekalą. Nereikia lakstyti po parduotuves ieškant produktų, kiekvienose namuose rasite visko, ko reikia šiam pyragui, lengvai pakeisite tais produktais, kuriuos turite. Recepto autorė pyragą kepa torto formoje, kad galėtų išimti iš formos visą ir gražiai supjaustyti. Įdaro turėtų gautis pilna vidutinio dydžio keptuvė. 
Žiedinių kopūstų kamuoliai

Žiedinių kopūstų kamuoliai 2 asm.

Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Vištiena su rozmarinu

Vištiena su rozmarinu 2 asm.

Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais. Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms....
Rytietiškas šašlykas

Rytietiškas šašlykas 4 asm.

Krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite marinate (česnakas, imbieras, kmynai, gelsvės, karis, citrinos sultys ir jogurtas) 2–3 val. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip krūtinėlę ir sumaišykite...
Pikantiška žiedinių kopūstų sriuba

Pikantiška žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Žiedinį kopūstą nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais, stambius kotelius nupjaukite, galvutes išdėliokite kepimo skardoje greta bulvių. Geltoną papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir taip pat sudėkite į skardą. Daržoves apšlakstykite...
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė 6 asm.

Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min. Patiekite...
Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas 4 asm.

Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą š...
Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais 6 asm.

Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterilų stiklainį sudėkite krapus,...
Žiediniai kopūstai su morkomis

Žiediniai kopūstai su morkomis 5 asm.

Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu. Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 6 asm.

Žiedinius kopūstus nuplaukite ir suskirstykite žiedynais, sumeskite į puodą su verdančiu vandeniu, pavirkite tris minutes, po to perpilkite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. Likusio daržovių sultinio neišpilkite. Morkas, petražolių šaknis,...
Tiršta lašišų sriuba

Tiršta lašišų sriuba 6 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles. Jas suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes, kol švelniai paruduos. Į puodą su verdančiu litru vandens suberkite karį, į...