Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Žirniai“ 3 puslapis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis 2 asm.

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų. 2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves,...
Ryžių ir kalakutienos apkepas

Ryžių ir kalakutienos apkepas 4 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite. 2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą. 3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30...
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis

Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis 6 asm.

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje. 2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite. 3. Į kepimo skardą sudė...
Žalia žuvies mišrainė

Žalia žuvies mišrainė 2 asm.

Ryžius išvirkite, atvėsinkite, supilkite žirnelius, sudėkite smulkintą agurką bei žuvį, riešutus ir sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė  
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais

Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais 2 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai. 2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes. 3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes. 4. Svogūnų laiškus...
Kiaušinių salotos su žalumynais

Kiaušinių salotos su žalumynais 8 asm.

1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės. 2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite....
Kiniška kalakutiena

Kiniška kalakutiena 4 asm.

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku. 2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite. 3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar...
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“ 8 asm.

1. Vištieną išmirkykite. 2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. 3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
Rudeniškas troškinys „Magdutė“

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ 8 asm.

1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio...
Jautienos didkepsnis

Jautienos didkepsnis 2 asm.

1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai. 2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve,...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite kubeliais bulves. 2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius. 3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir  pavirkite dar...
Daržovių pyragas su pesto padažu

Daržovių pyragas su pesto padažu 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo. 2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu. 3. Darž...
Apkepas su daržovėmis

Apkepas su daržovėmis 4 asm.

1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis....
Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“

Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“ 10 asm.

1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti. 2. Įdarui skirtas darž...
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Vegetarinis ryžių troškinys

Vegetarinis ryžių troškinys 4 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas...
Žalioji bulvių košė

Žalioji bulvių košė 2 asm.

1. Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min. 2. Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min. 3. Suminkštė...
Paelija

Paelija 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite...
Mišrainė su perlinėmis kruopomis

Mišrainė su perlinėmis kruopomis 3 asm.

1. Morkas ir kaliaropes nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Jei naudojami šaldyti žirneliai, juos suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 7 min. Paskui nukoškite ir ataušinkite. Konservuotus tereikia nuvarvinti. 2. Salierų lapkoč...
Omletas su morkomis

Omletas su morkomis 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu. 2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos. 3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus. 4. Morkas...