1. Tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočioję išklokite kepimo formą aukštesniais kraštais – pasistenkite uždengti ir kraštus. Tuną gerai nusunkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
2. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, prieskonius,...
1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, įmeskite laurų lapelių, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, žiupsnelį žuvies prieskonių ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Svogūnus smulkiai...
1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.
2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.
3. Į kepimo skardą sudė...
1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų.
2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode.
3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
1. Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite su morka, saldžiąja paprika, svogūnu ir piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įpilkite...
1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve.
2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką...
1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.
2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite č...
1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.
2. Svogūną, č...
1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada...
Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...