1. Tešlą atšildykite, klokite į kepimo indą, aptepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite raudonėliais.
2. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir trumpai pagarinkite...
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.
2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.
3. Į kepimo skardą sudė...
Ryžius išvirkite, atvėsinkite, supilkite žirnelius, sudėkite smulkintą agurką bei žuvį, riešutus ir sumaišykite su majonezu.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Žuvis išdarinėkite, šiek tiek apvirkite ir mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų.
2. Žuvų mėsą kartu su batonu kelis kartus kruopščiai sumalkite.
3. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką ir salierą. Sukrėskite į žuvų masę.
4....
1. Žuvis išdorokite ir nuplaukite.
2. Išspauskite mažos citrinos sultis, jas sumaišykite su druska bei smulkintais krapais. Mišiniu ištrinkite žuvis ir palaikykite bent pusvalandį.
3. Pavoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje.
Receptą atsiuntė...
1. Sugaukite lynus.
2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite.
3. Išmirkykite.
4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių,...
1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų.
2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode.
3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
1. Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite su morka, saldžiąja paprika, svogūnu ir piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įpilkite...
1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.
2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas...
1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos.
2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius.
3. Duonos riekeles...
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys.
2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės. Jas galite perpjauti į 2-3 dalis.
2. Likusius produktus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
3. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro. Puoš...
Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta...