Karštieji patiekalai 29 puslapis

Makaronai su kumpiu ir sūriu

Makaronai su kumpiu ir sūriu 4 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išverkite makaronus. Supjaustykite kumpį, saldžiąją papriką ir brokolinius kopūstus. Viską sumaišykite. 2. Nedideliame inde sumaišykite pieną, krakmolą ir maltus juoduosius pipirus. Virkite, kol masė sutirštės ir pradės...
Kepta žuvis su traškia migdolų plutele

Kepta žuvis su traškia migdolų plutele 4 asm.

1. Žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Žuvies gabaliukus pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Kepsnelius apvoliokite miltuose, vėliau  merkite į kiaušinio plakinį ir gausiai apvoliokite migdolų drožlėse. 3. Kiekvieną...
Vištienos kepsneliai

Vištienos kepsneliai 4 asm.

1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve. 2. Įkaitinkite keptuvę,...
Keptas viščiukas

Keptas viščiukas 4 asm.

1. Medų, garstyčias, aliejų, apelsinų džemą, pipirus, karštą vandenį ir sojų padažą sumaišykite. Gauta mase ištepkite viščiuką. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 1 val.
Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
Korėjietiška kiauliena

Korėjietiška kiauliena 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos. 2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, į...
Makaronai su aštriu padažu

Makaronai su aštriu padažu 4 asm.

1. Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių. Kubeliais supjaustykite papriką, pusž...
Kiauliena su vynuogėmis

Kiauliena su vynuogėmis 2 asm.

1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės. 2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvė...
Įdarytas kiaulienos kumpis

Įdarytas kiaulienos kumpis 4 asm.

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis. 2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus...
Apkepas su brokoliais

Apkepas su brokoliais 4 asm.

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. 2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal...
Sicilietiška pasta

Sicilietiška pasta 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: du didesnius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite ant rankšluosčių popieriaus nusausintas sardines ir kaitinkite, kol jos sušils. 2. Į padažą...
Šventinis paukštienos kepsnys

Šventinis paukštienos kepsnys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus. 2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų. 3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais. 4....
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais

Sprandinė su cinamonu ir apelsinais 4 asm.

1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad įsigertų...
Žuvų bokšteliai

Žuvų bokšteliai 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų. 2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. 3. Svogūnus nulupkite, sukapokite. 4....
Brokolių ir fetos pyragas

Brokolių ir fetos pyragas 4 asm.

1. Dubenyje trinkite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite sūrį ir druską, įmuškite kiaušinį. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaltai. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite smulkintą svogū...
Šventinė įdaryta višta

Šventinė įdaryta višta 6 asm.

1. Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 valandoms. 2. Iš vištienos išimkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiauš...
Varškės apkepas su razinomis

Varškės apkepas su razinomis 4 asm.

1. Per sietelį pertrinkite varškę. Į varškę supilkite grietinėlę, suberkite dalį miltų, supilkite kiaušinių trynius ir viską gerai sumaišykite. Tada suberkite likusius miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę supilkite iki...
Vištiena su žiediniais kopūstais

Vištiena su žiediniais kopūstais 6 asm.

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, įberkite vištienos prieskonių ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus. 2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir apvirkite. Vištieną ir žiedinius kopūstus sumaišykite puode, įberkite...
Karšti pomidorai

Karšti pomidorai 4 asm.

1. Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir išskobkite jų vidų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną. Tada sukrėskite pomidorų turinį, suberkite išvirtus perplautus ryžius, prieskonius, įdėkite pomidorų...
Vegetariškos įdarytos saldžiosios paprikos

Vegetariškos įdarytos saldžiosios paprikos 4 asm.

1. Didelėje keptuvėje iki aukso spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau). 2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską...