Tai itin greitas, paprastas, bet tikrai nenuviliantis paukštienos patiekalas.
Kepti vištos sparneliai – vienas populiariausių grilio patiekalų. Išbandykite receptą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų.
Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Padažas, arba glazūra, – tai šio recepto „vinis“. Neprašausite pro šalį, net jei pasigaminsite jo šiek tiek daugiau. Patikėkite, jei nesulaižysite su šiais keptais šonkauliais, tai tikrai suvalgysite su kitais mėsiškais (grilio ir nebūtinai grilio) patiekalais. Ir prašau, neklauskite, kuo pakeisti vieną ar kitą ingredientą. Darykite taip, kaip parašyta, arba ieškokite kito recepto.
Šio marinato užteks maždaug 1 kg vištos sparnelių, tik nepatingėkite jų pamarinuoti bent poros valandų, o jei turite galimybę, ir per naktį.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.
Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Gera išeitis – kepti pamarinuotas krūtinėles ant labai gerai įkaitintų kepsninės grotelių: karštis „uždarys“ mėsos sultis viduje, šiek tiek paplota mėsa tolygiai ir greitai iškeps, o marinatas praturtins patiekalą puikiu skoniu.
Jei prie makaronų derintume sezoninius ingredientus, margą patiekalų karuselę būtų galima sukti visus metus. Dabar smidrų metas, todėl būtų keista neišbandyti jų ir makaronų dueto. Šiame patiekale ypatingo aromato suteikia citrina, o viską sujungia kreminis ožkos pieno sūris (arba rikota). Būtina išmėginti!
Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.
Vienas kasdienių produktų – makaronai – dažnai yra nuvertinamas, tačiau to daryti nereikėtų, nes iš jų, papildant vos keliais priedais, galima pagaminti nuostabių patiekalų. Būtent toks yra šis apkepas, išbandykite!
Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.
Svogūnų laiškai ir citrina šiame paprastame, bet puikiame patiekale palaiko vištienai kompaniją ir sukuria tikrą skonio harmoniją. Išbandykite!
Išsikepkite pagerintą ir, galbūt, net gerokai nustebinsiantį bulvių plokštainį su antiena, kurio receptu dalinasi kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt autorė Laura.
Varškės apkepui paprastai reikia nedaug, bet kokybiškų ingredientų, vienas iš jų – cukrus. O gal pabandykite išsikepti varškės apkepą, kuriame pridėtinio cukraus nėra (jį keičia klevų sirupas), bet yra gaivumo suteikiančių obuolių ir kitų sveikų priedų. Jo receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.
Didelių pastangų gaminant šį patiekalą neprireiks, o rezultatas nudžiugins visą būrį valgytojų.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.
Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.
Prancūzai turi ypatingą Velykų receptą, kurį ruošia su ėriuko kojomis – „le gigot d‘agneau Pascal“. Nors pavadinimas gali atrodyti sudėtingas, receptas gana paprastas. Mėsa pagardinama česnakais ir žolelėmis, kurios kartu su sviestu įtrinamos į mėsą. Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pyragais galima ne tik pasmaguriauti, tačiau ir rimtai pasisotinti. Išsikepkite nesaldų veganišką pyragą su burokėliais bei avinžirniais ir tuo patys įsitikinsite!
Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.