Karštieji patiekalai 34 puslapis

Pyragas su tunu ir obuoliais

Pyragas su tunu ir obuoliais 2 asm.

1. Tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočioję išklokite kepimo formą aukštesniais kraštais – pasistenkite uždengti ir kraštus. Tuną gerai nusunkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. 2. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, prieskonius,...
Moliūgų ir varškės apkepas

Moliūgų ir varškės apkepas 2 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti. 2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į...
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas

Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas 4 asm.

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite). 3. Į...
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis

Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis 4 asm.

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. 2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaiš...
Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu

Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu 3 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki). 2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu. 3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro....
Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške

Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške 3 asm.

1. Kukurūzų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus ir neatidengę laikykite šiltai dar 30 minučių. Varškę ištrinkite su vienu kiaušiniu, druska, pipirais ir smulkintais žalumynais. 2. Riebalais ištepkite kepimo formą ir sudėti...
Makaronų apkepėlės su sojų varške

Makaronų apkepėlės su sojų varške 2 asm.

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais. 2. Į keksiukų formeles (geriausia...
Bulvių ir grybų kotletai

Bulvių ir grybų kotletai 4 asm.

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite. 2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai...
Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais 4 asm.

1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska. 2. Puodelyje iš...
Kopūstų apkepėlė

Kopūstų apkepėlė 2 asm.

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės. 2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (iš...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį. 2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir...
Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu

Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu 3 asm.

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį ir palikite bent 20 minučių pastovėti. 2. Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite,...
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas

Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas 3 asm.

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite. 2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį. 3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudė...
Kiaulienos muštiniai

Kiaulienos muštiniai 4 asm.

1. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite garstyčiomis. 2. Paskui užtepkite džiūvėsėlių, sumaišytų su aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir...
Itališkas makaronų ir sūrio apkepas

Itališkas makaronų ir sūrio apkepas 4 asm.

1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius. 2. Padažą sumaišykite su makaronais...
Bulvių apkepas su mėsa

Bulvių apkepas su mėsa 4 asm.

Tai tikrai sotus ir populiarus patiekalas. „Piemenų pyragas“, tiksliau – vienas iš gausybės šio pyrago variantų, mėgstamas Didžiojoje Britanijoje. Jam galima naudoti bulvių košės likučius. 1. Gilioje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
Vištiena greitpuodyje

Vištiena greitpuodyje 4 asm.

Puikus itališkas patiekalas. Tereikės tik pasigaminti garnyro, ypač tiks spagečiai arba ryžiai. 1. Vištienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais. 2. Apkepkite juos įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai...
Stroganovo kepsnys

Stroganovo kepsnys 4 asm.

Jam galima naudoti ne tik žalią mėsą, bet ir virtos ar keptos jautienos likučius. Per pusvalandį pagaminsite slavų kraštuose ypač paplitusį skanų ir sotų patiekalą. 1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, pjaustytus...
Vištienos kepsnys

Vištienos kepsnys 4 asm.

Jis itin mėgstamas pietinėse JAV valstijose. Vištieną galite pakeisti veršiena ar kalakutiena, o padažui panaudoti graikišką jogurtą – tuomet patiekalas nebus pernelyg riebus. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. 2. Vištų krūtinėles šiek tiek...
Stintos su grietinėle

Stintos su grietinėle 2 asm.

1. Stintas nuplaukite, išvalykite, pagardinkite pipirais, druska, apkepkite keptuvėje. 2. Česnaką, petražoles ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste. Miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu šalto vandens ir supilkite į keptuvę. Pakaitinkite....