1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.
2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite.
3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite į...
1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę.
2. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę.
3. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu,...
1. Iš miltų, kiaušinio ir sviesto suminkykite tešlą, iškočiokite ir išklokite norimą formą.
2. Ant tešlos užtepkite pomidorų pastos, užbarstykite sūrio, sudėkite pjaustytus agurkus, susmulkintas krabų lazdeles.
3. Uždėkite dar šiek tiek pomidorų...
1. Manų kruopas užpilkite pienu ar kefyru ir 30 min. palikite, kad šiek tiek išbrinktų.
2. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite plakikliu. Sukrėskite varškę, atšildytą sviestą, manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite....
1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.
2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.
3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti.
2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar...
1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Juos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
2. Įkaitintame svieste pakepinkite miltus, kol suputos, tada užpilkite pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Išmaišykite iki vientisos...
1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais.
2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus.
3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius.
4....
1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę ir atšaldykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir č...