1. Svogūnus supjautykite stambesniais kvadratėliais (kad būtų patogu verti ant iešmų), česnakus išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.
2. Kiekvieną dešrelę susukite ir pramaišiui su svogūnų gabaliukais ir česnakų skiltelėmis suverkite ant iešmų....
1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti.
2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir...
1. Mieles sumaišykite su vandeniu, druska, aliejumi ir, po truputį berdami miltus, užminkykite minkštą tešlą. Ją uždenkite ir palikite 40 min. pakilti.
2. Iš pakilusios tešlos suvoliokite volelius ir supjaustykite gabaliukais (kaip gaminant varškė...
1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais...
1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau.
2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu.
3....
1. Sojų kubelius užpilkite pomidorų sultimis ir ant labai mažos ugnies virkite, kol suminkštės.
2. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite.
3. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesusmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir...
1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite kuo daugiau skysčio (bet ne tiek daug, kaip gaminant cepelinus). 2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. 3. Pieną užvirinkite, užplikykite bulvių tarkius, supilkite karštus riebalus, pasū...
1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius.
2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje į...
Kruopas labai kruopščiai nuplaukite. 500 ml sultinio užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Paskui išjunkite ugnį, bet dangčio neatidenkite – tegul kruopos brinksta toliau. Svogūnus smulkiai sukapokite, brokolius ir žiedinius kopūstus iš...
1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį...
1. Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus.
2. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite,...