Salotos ir užkandžiai 27 puslapis

Lietiniai su naminiu riešutų kremu

Lietiniai su naminiu riešutų kremu 4 asm.

Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų...
Lęšių humusas

Lęšių humusas 2 asm.

Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks. Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasū...
Alaus bandelės

Alaus bandelės 4 asm.

Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils. Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos. Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi....
Grybų paštetas

Grybų paštetas 4 asm.

Džiovintus baravykus mirkykite per naktį. Pievagrybius nuplaukite, pasmulkinkite, apšlakstykite aliejumi ir pakepinkite orkaitėje. Svogūnus susmulkinkite ir kepinkite svieste, kol pasidarys skaidrūs. Suberkite nusunktus baravykus ir troškinkite apie...
Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu

Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu 1 asm.

Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos....
Žirnių miltų skanėstas „Laddu”

Žirnių miltų skanėstas „Laddu” 4 asm.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.  Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar...
Mėsainiai su lašiša

Mėsainiai su lašiša 4 asm.

Skanūs, sultingi ir sotūs. Jei neturite daug laiko, geriau pasiruoškite iš vakaro.
Tortilijų apkepas

Tortilijų apkepas 3 asm.

Gal net daugiau idėja nei apkepo receptas. Varijuoti galima kiek širdis geidžia, keisti mėsą, sūrį, dėti arba nedėti pupelių. Bus skanus fantazijų vaisius.
Kitokie švilpikai

Kitokie švilpikai 4 asm.

Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Sumalkite ir įmaišykite druską, muskatą bei paplaktą kiaušinį. Suberkite pusę miltų, kepimo miltelius ir šlakelį aliejaus, viską išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir...
Naminis kepenų paštetas

Naminis kepenų paštetas 4 asm.

Darbo prie tokio pašteto gamybos yra visai nedaug, kiekis gana nemažas, o ir sudedamosios dalys paprastos ir žinomos, tai kodėl neparuošus jo namuose? Nesakome, kad toks paruošimo būdas yra tobulas, tačiau taip paštetą gamina recepto autorė. Kepenis naudokite tokias, kokias norite ar randate nusipirkti.

Tortilijų traškučiai

Tortilijų traškučiai 4 asm.

Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į gerai į...
Parmezano sausainiai su rūkyta paprika

Parmezano sausainiai su rūkyta paprika 20 asm.

Minkštą sviestą išsukite su druska, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite gana smulkiai tarkuotus sūrius, po truputį supilkite pieną. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šaldytuve ~1 val. Tešlą iškočiokite tarp dviejų maistinės...
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota

Aromatingi lavašų suktinukai su rikota 2 asm.

Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sū...
Citrininė „varškė“

Citrininė „varškė“ 6 asm.

Nors iš anglų kalbos išvertus šis populiarus citrininis kremas vadinamas citrinine varške, iš tiesų į jį nededama nė trupučio varškės.

Šilta grikių mišrainė su morkomis ir baltuoju sūriu

Šilta grikių mišrainė su morkomis ir baltuoju sūriu 2 asm.

Grikius išvirkite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Troškinkite, kol suminkštės. Suberkite į troškintas morkas grikius...
Tuno ir raugintų agurkų mišrainė

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė 2 asm.

Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis). Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų...
Gaivios salotos su lašiša

Gaivios salotos su lašiša 2 asm.

Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais ž...
Topinambai, kepti su rūkyta šonine

Topinambai, kepti su rūkyta šonine 2 asm.

Topinambus švariai nuplaukite, nulupkite nuo jų odelę, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite topinambus ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tada suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą šoninę ir susmulkintą svogūną. Vis...
Dietiniai vegetariški sumuštiniai

Dietiniai vegetariški sumuštiniai 1 asm.

Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių,...