Salotos ir užkandžiai 31 puslapis

Indiškos krevetės

Indiškos krevetės 2 asm.

Krevetes išvalykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudė...
Krevetės baltojo vyno padaže

Krevetės baltojo vyno padaže 2 asm.

Išlydykite sviestą keptuvėje. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus! Receptą atsiuntė Lina M.  
Meškinio česnako salotos

Meškinio česnako salotos 2 asm.

Supjaustykite meškinius česnakus, svogūnų laiškus, susmulkinkite ridikėlius. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite kefyru, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite. Skanaus! Receptą atsiuntė Lina M.
Adžika

Adžika 6 asm.

Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite. Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas. Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į...
Juodos duonos kamuoliukai

Juodos duonos kamuoliukai 6 asm.

Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į  puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Pikantiški rauginti kopūstai

Pikantiški rauginti kopūstai 4 asm.

Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek...
Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais

Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais 2 asm.

Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų...
Lašišos salotos

Lašišos salotos 2 asm.

Smulkiai supjaustykite čili pipirus. Kubeliais supjaustykite pomidorą bei agurką. Petražoles suplėšykite. Lašišą susmulkinkite. Viską suverskite į gilų dubenį, išspauskite citrinos sultis. Išmaišykite ir ragaukite. Skanaus! Receptą atsiuntė...
Aštrūs viščiukų skilveliai

Aštrūs viščiukų skilveliai 4 asm.

Vištų skilvelius supjaustykite į keturias dalis išvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas, pomidorą, pipirus supjaustykite šiaudeliais. Salierą grežinėliais. Sukapokite krapus. Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas joms pradėjus minkštėti dėkite kitas...
Sūrio spurgos su jalapenu

Sūrio spurgos su jalapenu 4 asm.

Pusę kiaušinio baltymo išplakite iki putų, supilkite miltus ir tarkuotą sūrį. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Iš gautos masės formuokite rutuliukus į kuriuos dėkite jalapeno gabaliuką. Rutuliukus apvoliokite likusiame baltyme ir džiūvėsiuose....
Aštrus bulvių vyniotinis

Aštrus bulvių vyniotinis 4 asm.

Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maiš...
Korėjietiškos morkų salotos

Korėjietiškos morkų salotos 4 asm.

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais specialia tarka. Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišykite. Šį mišinį gerai išmaišykite su morkomis. Česnakų skilteles išspauskite preseliu, išmaišykite su obuolių...
Konservuoti čili agurkai

Konservuoti čili agurkai 4 asm.

Agurkus, čili pipirus, juoduosius pipirus, laurų lapus sudėkite į stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu. Stiklainius pridenkite dangteliais. Palaikykite ~ 10 – 15 min. arba, kol rankos nedega nupilkite skystį. Skystį nuo agurkų supilkite į...
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus 6 asm.

Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais.  Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol...
Marinuotos lašišos užkandis sevičė

Marinuotos lašišos užkandis sevičė 10 asm.

Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias...
Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu 8 asm.

Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada...
Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS

Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS 10 asm.

Apskrudinkite šoninės gabalėlius, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol švelniai paruduos. Įberkite pupeles, aitriąsias paprikas ir pakaitinkite porą minučių, tada viską sutrinkite, kol gausite vientisą ir švelnią košelę. Paskrudinkite 5 min. traškuč...
Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu

Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu 6 asm.

Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos. Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto...
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE

Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE 5 asm.

Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją...
Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu

Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu 4 asm.

Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje. Į...