Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3–5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai...
Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite bananus ir pakaitinkite porą minučių, kol bananai šiek tiek suminkštės. Blynelį plonai aptepkite riešutų sviestu. Ant pusė...
Į didelį dubenį išsijokite miltus, druską ir miltelinį cukrų. Viduryje išsijotų miltų padarykite duobutę. Į ją įmuškite kiaušinius. Šluotele pradėkite plakti kiaušinius, pamažu į juos įplakdami ir dubenyje esančius miltus. Dubenėlyje sumaišykite...
Viščiuko filė supjaustykite kubeliais, o kitą mėsą sumalkite. Svogūną, česnako skilteles ir saliero kotą supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve. Troškintas...
Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais....
Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle. Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite. Avokadą...
Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Kiaušinius nušveiskite, baltymus atskirkite nuo trynių. Į kitą dubenėlį suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, apelsinų likerį ir viską išplakite. Neriebią grietinėlę pakaitinkite...
Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį, kad išmirktų. Nuvarvinkite, perplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Nukoškite ir suberkite į virtuvinį kombainą. Svogūną ir česnako skilteles sukapokite,...
Kefyro maišelius dėkite į šaldymo kamerą ir parą šaldykite. Atšaldytus maišelius perpjaukite, šaldytą masę sukrėskite į kiaurasamtį smulkiu tinkleliu arba marlę ir palikite, kad atšiltų ir išbėgtų išrūgos. Minkštą atšilusią varškės masę krėskite į...
Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis,...
Virtinukai Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite...