Kiaušinį išvirkite taip, kad būtų minkštas – apie 2 min. Salotų lapus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padėkite į šaldytuvą – išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresni ir traškesni. Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles,...
Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite....
Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite nutarkuotų žievelių ir žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min. pastovėti, kad pasimarinuotų. Arbūzą nulupkite, supjaustykite...
Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite...
Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos...
Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo. Galiausiai...
Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Sviestą gerai ištrinkite, į jį pamažėle supilkite trynius, pagal skonį įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus. Į tešlą suberkite cukrų, supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite....
Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją...
Bulves, morkas, marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su burokėliais, konservuotais žirneliais ir smulkintu svogūnu. Gautas salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su majonezu.
Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius. Masę pagal skonį...
Avokadus perpjaukite per pusę. Išimkite kauliukus, minkštimą atsargiai išskobkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pusę avokadų kubelių palikite, kitus sumeskite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite...
Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite. Gerai sumaišykite ir...
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį...