Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite....
Išvalykite silkę, ir sudėkite į dubenėlį. Išmirkykite džiovintus grybus, supjaustykite ir kepkite aliejuje su svogūnais. Kai atvėsta grybai sudėkite ant silkės. Kitoje pusėje tą patį padarykite su morkytėmis. Morkas išvirkite ir smulkiai...
Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite...
Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite...
Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite...
Silkės užkandėlė Burokėlius plonai supjaustykite griežinėliais. Avokadą nulupkite ir suplakite trintuvu, įdėkite majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite. Ant burokėlio griežinėlio išspauskite avokado masės per konditerinį maiš...
Sviestą arba margariną ir šviesųjį sirupą išsukite iki purumo. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto darbastalio tešlą iškočiokite iki maždaug 60 cm ilgio ir 10 cm pločio. Tešlą šiek tiek suplokite....
Sprandinę perpjaukite išilgai: mėsos gabalas turi būti maždaug 1,5 cm storio. Nestipriai pamuškite. Kiaulieną iš abiejų pusių pabarstykite šiai mėsai skirtais prieskoniais, druska ir pipirais. Špinatus sutrinkite karštame vandenyje. Paskui...
Spanguoles supilkite į formą. Jas užpilkite grietinėle, cukrumi, įmeskite kelias rozmarinų šakeles ir skrudinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tokį garnyrą gardu tiekti su paukštiena ar žvėriena.
Sumaišykite visus produktus skirtus marinatui ir gerai įtrinkite žuvį iš abiejų pusių. Susukite žuvį į pergamentinį popierių arba maistinę plėvelę ir dėkite šaldytuvą mažiausiai parai. Pagaminsite per 20 min., neskaičiuojant marinavimosi laiko....
Baklažanus supjaustykite išilgai ne storesniais kaip 1 cm “liežuviais” ir pamerkite bent pusvalandžiui į stipriai pasūdytą vandenį. Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Leiskite atvėsti. Česnaką susmulkinkite ir įmaišykite į majonezą. Česnako...
Silkę supjaustyti labai smulkiai. Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinį susmulkinti labai mažais kubeliais. Silkę, svogūnus bei kiaušinį gerai išmaišyti. Pridėkite majonezo. Gerai išmaišyti. Produktus vafliams gerai išmaišyti. Kepti...
Patarimas:
Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.
Ruošimo eiga:
Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą...
Atkreipkite dėmesį:
Jei įmanoma, parinkite, kad cukinijos ir pomidoro riekių skersmuo būtų artimai vienodas. Cukinijų keptuvėje nesukepkite, tik apskrudinkite, dėl to kepkite ant didelės ugnies. Cukinijos labai vandeningos daržovės, dėl to...