Į nedidelį puodą supilkite vandenį ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite kuskusą ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Iš karto išjunkite ugnį, uždenkite prikaistuvį dangčiu ir palikite pastovėti 10–12 min., kol kuskuso kruopos bus paruoštos....
Pieną pašildykite iki 40`C, jame ištirpinkite cukrų, paskui įmaišykite mieles. Uždenkite ir šiltoje vietoje palaikykite 10 min. (masė turi suputoti). Miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite pieną su mielėmis ir...
Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis. Į paruoštą indą dėkite kopūstus,...
Kopūstus nestambiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite. Tuomet sluoksniuokite kopūstus, morkas, su nuluptais ir perpus perpjautais obuoliais bei spanguolėmis į indą. Kaskart po sluoksniavimo užberkite pagal skonį druskos, cukraus, kmynų. Kad...
Papriką, pomidorus, fetos sūrį, svogūną ir dešrą supjaustykite kubeliais. Kukurūzų grūdelius nupjaukite nuo burbuolės. Svogūną sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite papriką ir dešrą, kai gražiai apkeps,...
Pripilkite daug vandens į tokio dydžio puodą, kad jame tilptų visos burbuolės ir nebūtų išlindusios iš vandens. Puodą užvirinkite, įberkite šaukštelį cukraus ir sudėkite kukurūzus, virkite lygiai 4 min. (ne ilgiau, nes kuo ilgiau kukurūzai verda,...
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.) Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaiš...
Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite...
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų. Viską gerai suplakite. Pagal skonį įberkite druskos. Maišydama po šaukštą suberkite persijotus miltus (tešla turi būti vidutiniškai skysta). Palikite masę 20 min....
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę...
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite! Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano. Kepkite...