Salotos ir užkandžiai 38 puslapis

Morkų cimesas

Morkų cimesas 4 asm.

Šis patiekalas ypatingas tuo, kad gali būti patiekiamas kaip desertas, o įmaišius į jį mėsos – kaip karštasis užkandis.

Desertinis sviestas su graikiniais riešutais

Desertinis sviestas su graikiniais riešutais 4 asm.

Išmaišykite sviestą su medumi. Suberkite smulkintus graikiškus riešutus ir juos  įmaišykite į sviestą. Ant virtuvinės plėvelės ar plastikinio maišelio sukrėskite sviestą ir suformuokite pailgą volelį. Dėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų....
Obuoliniai varškėčiai

Obuoliniai varškėčiai 3 asm.

Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų...
Varškėčiai su špinatais

Varškėčiai su špinatais 2 asm.

Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į...
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis 2 asm.

Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite...
Lietiniai su daržovėmis

Lietiniai su daržovėmis 5 asm.

Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite....
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 2 asm.

Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni. Jeigu gražgarstės jums per aštrios, maišykite su švelnesnio skonio salotomis....
Tradicinis mielinis picos paplotys

Tradicinis mielinis picos paplotys 3 asm.

Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite ir palikite šiltoje...
Žagarės lašiniuočiai

Žagarės lašiniuočiai 6 asm.

Pirmiausiai paruoškite mielinę tešlą. Kiaušinius gerai ištrinkite su cukrumi ir druska. Įmaišykite minkšto sviesto ir pašildyto pieno. Į miltus suberkite mieles ir šią masę supilkite į kiaušinių masę. Viską gerai išminkykite. Apdenkite švariu rankš...
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė 6 asm.

Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min. Patiekite...
Vištienos salotos su persikais ir feta

Vištienos salotos su persikais ir feta 4 asm.

Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais,...
Suktinukai su morkomis

Suktinukai su morkomis 5 asm.

„Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinė...
Įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės 4 asm.

Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite...
Karališka kiaušinienė su voveraitėmis

Karališka kiaušinienė su voveraitėmis 3 asm.

Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepkite svieste, kol dailiai pagels ir suminkštės.  Voveraites nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite. Jeigu yra didesnių, jas perpjaukite per pusę. Grybus suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Kiaušinius į...
Pyragas su kelmučiais

Pyragas su kelmučiais 6 asm.

Tešlai bulves nuplaukite, nuskuskite, padalykite į kelias dalis, išvirkite, nusunkite ir sugrūskite.  Į grūstas bulves supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir iškočiokite – jei...
Pikantiška užkandėlė su grybais

Pikantiška užkandėlė su grybais 5 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine,...
Suktinukai su lašišomis

Suktinukai su lašišomis 5 asm.

Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai...
Suktinukai su keptomis daržovėmis

Suktinukai su keptomis daržovėmis 4 asm.

Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis. Daržoves sudėkite į specialų folijos...
Grybai su riešutais

Grybai su riešutais 3 asm.

Gerai nuplautus pievagrybius nulupkite, nuvalykite, didesnius supjaustykite ketvirčiais, mažesnius palikite sveikus. Džiovintus baravykus užpilkite stikline verdančio vandens ir mirkykite, kol grybai suminkštės. Nuspauskite ir nusausinkite. Svogū...
Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai

Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus...