Salotos ir užkandžiai 44 puslapis

Dešrelės tešlos marškinėliuose

Dešrelės tešlos marškinėliuose 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą,...
Desertiniai blyneliai su obuolių įdaru

Desertiniai blyneliai su obuolių įdaru 6 asm.

Dubenyje sumaišykite visus tešlos produktus ir iškepkite blynelius. Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir...
Raudonųjų kopūstų salotos

Raudonųjų kopūstų salotos 4 asm.

Į didelį puodą sudėkite pjaustytus kopūstus, supilkite balzaminį actą, suberkite cukrų, įtarkuokite česnako skiltelę bei imbierą. Užpilkite vandeniu ir virkite uždengę 25 minutes.  Kartais pamaišykite, o jei išgaruos vanduo, įpilkite  dar. Salotas...
Pusryčių batonas

Pusryčių batonas 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Krabų lazdeles susmulkinkite ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite sūrį ir suberkite į krabų lazdeles (saujelę sūrio atidėkite aptepti). Sudėkite majonezą, suberkite pipirus ir viską išmaišykite. Įpjaukite batoną ...
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 2 asm.

Svogūną susmulkinkite ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite apie 1 minutę. Kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite...
Pusryčių keksiukai

Pusryčių keksiukai 3 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą. Kol sviestas tirpsta, dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi ir druska. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite jį su kefyru bei tirpintu sviestu. Šią...
Meksikietiška fajita

Meksikietiška fajita 4 asm.

Svogūnus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iki geltonumo apkepkite svogūnus. Juostelėmis supjaustykite papriką ir sudėkite į keptuvę. Maišydami kepkite apie 3 minutes. Išimkite iš keptuvės. Jautienos nugarinę supjaustykite plonomis...
Kepti ryžiai su tunu

Kepti ryžiai su tunu 4 asm.

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol kruopos verda, šoninę  apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kol taps traški (apie 2–3 minutes). Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad...
Pyragėliai su krabų lazdelėmis

Pyragėliai su krabų lazdelėmis 2 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius. 2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles....
Skrebučiai su ožkų sūriu ir spanguolių džemu

Skrebučiai su ožkų sūriu ir spanguolių džemu 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių keptuvo su ventiliatoriumi režimu. Sudėkite duoną ant grotelių ir skrudinkite 4–5 minutes. Apverskite ir ant paskrudusios pusės tepkite spanguolių džemą, dėkite po griežinėlį sūrio, pašlakstykite aliejumi,...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 3 asm.

Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Pyragas su kiaušiniais ir kumpiu 

Pyragas su kiaušiniais ir kumpiu  4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir dėkite į kepimo skardą. Peiliu sviestui tepti 1 cm nuo krašto lengvai pjaudami pažymėkite ribą – neprapjaukite kiaurai. Tešlą subadykite šakute, tolygiai išdėliokite...
Omletas su sūriu ir šiltomis grybų salotomis

Omletas su sūriu ir šiltomis grybų salotomis 4 asm.

1. Pasiruoškite salotas: pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais ir pakepinkite su sviestu. Šiaudeliais susmulkinkite papriką ir suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Prieš tiekdami ant...
Omletas su bulvėmis

Omletas su bulvėmis 1 asm.

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar...
Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais

Šparaginės pupelės su kopūstais ir pievagrybiais 2 asm.

1. Šparagines pupeles supjaustykite į kelias dalis arba pusiau, susmulkinkite kopūstą. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite pupeles, kopūstus ir virkite 6 minutes. Nupilkite. 2. Susmulkinkite svogūną, pievagrybius supjaustykite riekelėmis....
Jautienos salotos

Jautienos salotos 2 asm.

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras. 2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai...
Skanūs virtinukai

Skanūs virtinukai 2 asm.

1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite druską, cukrų, įdėkite suminkštėjusį sviestą (kambario temperatūros sviestą dėkite į dubenėlį ir kiek pasukite šaukštu – suminkštės) ir viską gerai išsukite iki...
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu 4 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius. Perlenkite tešlą pusiau ir supjaustykite apie 1 cm pločio juostelėmis. 2. Juostelių...
Kiaušiniai su feta

Kiaušiniai su feta 4 asm.

1.  Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus. 2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir...
Salotos su šparagais

Salotos su šparagais 2 asm.

1. Šviežius šparagus išvirkite (apie 15 min.), ataušinkite ir supjaustykite gabaliukais. 2. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplaukite ir nuvarvinkite. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėkite į...