Salotos ir užkandžiai 46 puslapis

Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena

Gaivi idėja! Vaisių salotos su rūkyta vištiena 4 asm.

1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu. 2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas....
Kopūstų ir morkų salotos su medumi

Kopūstų ir morkų salotos su medumi 4 asm.

1. Kopūstą ir morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite daigus, kapotas petražoles ir viską gerai permaišykite. 2. Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, supilkite ant salotų ir iš...
Gazelės rageliai

Gazelės rageliai 8 asm.

1. Persijokite miltus į dubenį. Įmuškite kiaušinio trynį į 125 ml (maždaug pusę puodelio) vandens ir supilkite į miltus kartu su išlydytu sviestu ir apelsinų žiedų vandeniu. 2. Viską sumaišykite, minkykite apie 5 min., kol susiformuos elastinga teš...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite, susukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldiklį, kad sustingtų. 2. Atšaldytą mėsą aštriu peiliu pjaustykite labai plonais grėžinėliais ir dėliokite į lėkštę. Dubenėlyje sumaišykite sojų...
Omletas su mėtomis

Omletas su mėtomis 2 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami...
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais

Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais 4 asm.

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite. 2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir...
Kuskusas su avinžirniais  ir mėtų padažu

Kuskusas su avinžirniais ir mėtų padažu 4 asm.

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes.  Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus. 2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus...
Pupelių salotos   su kumpiu

Pupelių salotos su kumpiu 4 asm.

1. Pupeles suberkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu. Kumpį, sūrį ir obuolį supjaustykite gabalėliais, o porą susmulkinkite plonais griežinėliais. 2. Pupeles, sūrį, obuolį ir porą bei smulkintus krapus sudėkite į dubenį. Majonezą sumaiš...
Šiltos pievagrybių  salotos su kumpiu

Šiltos pievagrybių salotos su kumpiu 8 asm.

1. Susmulkinkite svogūnus, pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. 2. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 2 minutes. Juostelėmis suraikykite kumpį, suberkite į keptuvę ir kepkite dar 2 minutes. 3. Sumažinkite...
Karališkosios krevetės  su makaronais

Karališkosios krevetės su makaronais 4 asm.

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus. 2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos....
Krevetės su  česnakais ir pipirais

Krevetės su česnakais ir pipirais 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos. 2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite...
Paprastosios pupelių   ir pomidorų salotos

Paprastosios pupelių ir pomidorų salotos 4 asm.

1. Pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite. 2. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais. Sukapokite krapus. 3. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus. Paš...
Plakta graikiška  kiaušinienė

Plakta graikiška kiaušinienė 2 asm.

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite. 2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai...
Aromatingos krevetės

Aromatingos krevetės 2 asm.

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes. 2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos. 3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba ...
Kriaušių ir svogūnų užtepėlė

Kriaušių ir svogūnų užtepėlė 4 asm.

1. Razinas nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į stiklinį indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad razinos išbrinktų. 2. Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia trintuve. 3. Kriaušes...
Pikantiška žalumynų užtepėlė

Pikantiška žalumynų užtepėlė 5 asm.

Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą. Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelė...
Sūrio ir varškės užtepėlė

Sūrio ir varškės užtepėlė 5 asm.

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. 2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą. 3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte...
Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 6 asm.

1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. 2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite. 3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus...
Aštri pica su kumpiu

Aštri pica su kumpiu 6 asm.

1. Į 180 ml šilto vandens įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite mieles ir ištirpinkite. Į dubenį išsijokite miltus, juose padarykite duobutę, supilkite mieles, užbėrusi jas miltais palikite 10 min. pastovėti. Tada į miltus supilkite aliejų, įberkite...
Pica su kiaušiniais ir žirneliais

Pica su kiaušiniais ir žirneliais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite mieles, cukrų, supilkite vandenį, viską gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos. 2. Kitame dubenyje sumaišykite su druska persijotus miltus, druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles, aliejų ir už...