1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.
2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
4. Dubenį už...
1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti.
2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų,...
1. Smidrus nuvalykite, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 1 min. Išgriebkite ir nuvarvinkite.
2. Į vandenį, kuriame virė smidrai, suberkite žirnelius ir virkite 2 min.
3. Česnaką sugrūskite, sumaišykite su aliejumi. Mišiniu aptepkite duoną,...
1. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, iš pusės vaisiaus išspauskite sultis.
2. Sultinį užvirinkite su aliejumi ir druska. Nukelkite nuo ugnies ir, visą laiką maišydami, po truputį suberkite kruopas. Suberkite citrinos žieveles, dar...
1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.
2. Sviestą ištirpinkite,...
1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę.
2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir...
1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps.
4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite,...
1. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite su majonezu, jogurtu, įpilkite pieno ir išplakite.
2. Į didelį plokščią dubenį sudėkite salotas, ant jų – skiltelėmis supjaustytą pomidorą, susmulkintus svogūnus, salierus, žiedinius kopūstus.
3. Ant daržovių...
1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į skardą žieve į apačią. Apšlakstykite šaukštu aliejaus, apibarstykite pipirais ir kepkite 180 °C orkaitėje 40 min. Ištraukite ir palikite ataušti.
2. Ataušusių moliūgų minkštimą šaukštu...
1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nudžiūti.
2. Citrinų sultis nemažame dubenėlyje sumaišykite su...
1. Aštuonias keksiukų formeles patepkite aliejumi ir išklokite maistine plėvele.
.2 Į kiekvieną formelę įdėkite po vieną didelį ar kelis mažesnius lašišos griežinėlius (taip, kad liktų kraštai bokšteliams užkloti).
3. Kiaušinius truputį paplakite...