1. Ant grotelių išdėliokite kepti paruoštas daržoves: šiaudeliais supjaustytas cukinijas, 5 cm pločio juostelėmis – paprikas, 1 cm storio žiedais – svogūną, smidrus. Aptepkite aliejaus ir acto mišiniu (pusę palikite), pabarstykite druska ir gerai į...
1. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną ir čiobrelius.
2. Sudėkite nuvalytus ir supjaustytus grybus, padidinkite ugnį ir troškinkite 10 min. Įpilkite acto ir neuždengę kaitinkite, kol visas atsiradę...
1. Agurkų griežinėlius ir perpus perpjautas česnakų skilteles sudėkite į didelį stiklainį.
2. Vandenį supilkite į puodą, suberkite garstyčių, salierų sėklas, įberkite ciberžolės ir užvirinkite.
3. Į verdantį skystį sudėkite svogūnus ir morkas....
1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia).
2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir...
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad daržovės nuvarvėtų.
2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite smulkintą sviestą, palikite atvėsti. Varškę mediniu šaukštu...
1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.
2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.
3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
1. Nuo bandelių nupjaukite viršūnėles, iš vidaus išskobkite po šaukštą minkštimo.
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, pagal skonį įberkite maltų pipirų, druskos ir gerai išplakite konditerine šluotele.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukš...
1. Smidrus nuplaukite, kotelius nuskuskite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę smidrų stiebų, ir 4 min. pavirkite.
2. Ant šoninės griežinėlių berkite parmezano, dė...
1. Paruoškite smidrus: kotelius plonai nulupkite, suriškite ryšulėliais po aštuonis ir labai trumpam iki viršūnėlių įstatykite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį, virkite apie 6 min. Tada smidrus atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir...