Salotos ir užkandžiai 55 puslapis

Salotos su kukurūzais

Salotos su kukurūzais 2 asm.

1. Paprikas ir obuolius supjaustyti kubeliais, ridikėlius – griežinėliais, žalumynus susmulkinti, razinas nuplauti, kukurūzus nuvarvinti. 2. Visus produktus sudėti į salotinę, pasūdyti ir išmaišyti.
Gražgarsčių ir sūrio salotos

Gražgarsčių ir sūrio salotos 2 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėti į salotinę. 2. Minkštesnį sūrį sutrupinti, kietesnį supjaustyti kubeliais. 3. Riešutus sukapoti, vynuoges kruopščiai nuplauti, didesnes perpjauti pusiau. 4. Persiką arba nektariną...
Salotos su mandarinais

Salotos su mandarinais 2 asm.

1. Salotų lapus supjaustyti juostelėmis. Mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir sudėti ant salotų (kelias skilteles palikti salotoms papuošti). Salierus supjaustyti kubeliais. 2. Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas....
Salotų užkandis

Salotų užkandis 2 asm.

1. Visus išvardytus produktus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai supjaustytu kumpiu, žalumynais.  2. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Kulinaro patarimas. Labiau tinka šviežiai spaustos, o ne konservuotos...
Netikras zuikis su kiaušiniais

Netikras zuikis su kiaušiniais 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Į aliejumi pašlakstytą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite luptus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu. 2. Ant virš...
Mėsos vyniotinis

Mėsos vyniotinis 6 asm.

Iš mėsos padarykite išklotinę ir iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės užtepkite garstyčias. Ant mėsos dėkite šoninės juosteles, o ant šoninės – plonomis juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus. Ant...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Silkių suktinukai su grybų padažu

Silkių suktinukai su grybų padažu 4 asm.

Silkių filė gabalėlius susukite palikdami viduryje skylutę. Svogūnus ir grybus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir pakepkite  aliejuje. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, gvazdikėlių ir atvėsinkite....
Šventinė silkė su ananasais

Šventinė silkė su ananasais 4 asm.

1. Silkių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Suberkite poro griežinėlius, agurkų kubelius, įdėkite majonezo ir sumaišykite. 2. Į lėkštę sudėkite ananasų griežinėlius. Ant jų dėkite silkių salotas, papuoškite...
Pyragėliai su faršu ir kopūstais

Pyragėliai su faršu ir kopūstais 4 asm.

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minuč...
Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru

Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį...
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais 3 asm.

1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite. 2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir į...
Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis

Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis 2 asm.

1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku. 2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą....
Lietiniai su braškėmis

Lietiniai su braškėmis 4 asm.

 1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių. 2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio...
Aštriosios burokėlių salotos

Aštriosios burokėlių salotos 2 asm.

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą. 2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite...
Burokėlių salotos su žuvimi

Burokėlių salotos su žuvimi 3 asm.

1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures. 2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių....
Įdaryta lazanija

Įdaryta lazanija 4 asm.

1. Lazanijos lakštus Išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Nuvalykite porus. Atskirkite lapus, nuplaukite juos. 8 lapus atidėkite. 3. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su grietine.Supilkite citrinos sultis, pasūdykite, įberkite pipirų. 4....
Burokėlių salotos su persikais

Burokėlių salotos su persikais 3 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų...
Salotos su sūriu

Salotos su sūriu 2 asm.

1. Susmulkinkite visus maisto produktus. Vieną sūrio lazdelę pasilikite papuošti. Į salotas pagal skonį įberkite pipirų, sudėkite majonezą ir viską sumaišykite. 2.Patiekalą papuoškite žalumynais ir iš sūrio lazdelės padarytu žmogeliuku. Kulinaro...
Burokėlių salotos su jautiena

Burokėlių salotos su jautiena 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti...