Salotos ir užkandžiai 58 puslapis

Pikantiška moliūgų užtepėlė

Pikantiška moliūgų užtepėlė 4 asm.

1. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite riekelėmis, papriką – stambiais šiaudeliais. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite moliūgus, paprikas, nuluptas česnako skilteles, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais šalavijais. 2. Pašaukite...
Orkaitėje kepti kiaušiniai

Orkaitėje kepti kiaušiniai 2 asm.

1. Šiam patiekalui paruošti reikės keturių nedidelių kepimo indų, skirtų keksiukams arba apkepėlėms kepti. Patepkite indelius sviestu ir jas išklokite plonai pjaustytu vytintu kumpiu. Kumpio gabalėliai turi dengti indo kraštus ir dugną. 2. Keptuvė...
Morkų blynai

Morkų blynai 2 asm.

1. Sutarkuokite morkas burokine trintuve, sukrėskite jas į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus, prieskonių ir apie 15 min. troškinkite. 2. Baigdami troškinti, suberkite manus. Į atvėsusias troškintas morkas įmuškite kiaušinį ir suberkite...
Vaisių ir saldžiųjų paprikų salotos

Vaisių ir saldžiųjų paprikų salotos 3 asm.

1. Apelsinus ir obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. 2. Iš paprikų išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Riešutų branduolius susmulkinkite. 3. Viską sumaišykite ir pagardinkite majonezu. Šaltinis: 15min.lt
Žemaitiškas kastinys su bulvėmis

Žemaitiškas kastinys su bulvėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kastinį. Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų. Iš anksto pasiruoškite ir netoliese turėkite puodą su verdančiu vandeniu (jis...
Bulvinukai su dilgėlėmis

Bulvinukai su dilgėlėmis 4 asm.

1. Bulves išvirkite ir dar šiltas sugrūskite, įmaišykite dilgėles, miltus. 2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į keletą gabaliukų ir formuokite 1,5 cm skersmens volelius. Supjaustykite 2 cm...
Jogurtiniai blynai

Jogurtiniai blynai 2 asm.

1. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sodą. 2. Kitame inde išplakite jogurtą su kiaušiniais. 3. Palaipsniui maišydama supilkite miltų mišinį. Gerai išmaišiusi, palikite 10-15 minučių pastovėti. 4. Įpilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. 5. Dė...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 2 asm.

1. Pievagrybių kotelius nupjaukite ir smulkiai supjaustykite. 2. Rūkytą nugarinę supjaustykite kubeliais ir viską pakepkite su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pabarstykite prieskoniais, užpilkite grietinėle. 3. Gautą masę sudėkite į pievagrybių...
Gaiviosios krevečių salotos su ananasais ir pievagrybiais

Gaiviosios krevečių salotos su ananasais ir pievagrybiais 2 asm.

1. Konservuotus pievagrybius bei ananasus nuvarvinkite ir supjaustykite. 2. Sudėkite virtas krevetes, ant viršaus majonezą, išmaišykite ir galite tiekti. P. S. Jei norite, kad salotos būtų dar gaivesnės, įpjaustykite agurkų, salotų lapų ar kitų darž...
Raugintų kopūstų salotos

Raugintų kopūstų salotos 2 asm.

 1. Raugintus kopūstus nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite ir supjaustykite apelsiną kubeliais. Sumaišykite raugintus kopūstus su supjaustytu obuoliu, apelsinu, rieš...
Geltonosios salotos

Geltonosios salotos 2 asm.

1. Obuolius ir apelsiną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais. 2. Majonezą ir pomidorų padažą sumaišykite ir užpilkite ant supjaustytų produktų. Salotas apšlakstykite citrinų sultimis ir papuoškite ž...
Puošnūs bulviniai blyneliai

Puošnūs bulviniai blyneliai 2 asm.

1. Bulves sutarkuokite burokine trintuve, truputį pasūdykite ir iškepkite nedidelius apvalius blynelius. Sudėkite juos į lėkštę. 2. Ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštą grūdėtos varškės ir po šaukštelį ikrų. Patiekti blynelius galima ir karš...
Šviežių kopūstų salotos su džiovintais baravykais

Šviežių kopūstų salotos su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais. 2. Svogūnus ir grybus supjaustykite šiaudeliais ir pakepkite su puse nurodyto kiekio aliejaus. Kai svogūnai ir grybai atvės, juos sumaišykite su kopūstais. 3. Likusį aliejų sumaišykite su actu,...
Salotos su feta ir česnakiniais skrebučiais

Salotos su feta ir česnakiniais skrebučiais 2 asm.

1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku. 2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite. 3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
Gurmaniška krevečių užkandėlė

Gurmaniška krevečių užkandėlė 4 asm.

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų...
Makaronų salotos su lašiša

Makaronų salotos su lašiša 4 asm.

1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko. 2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite...
Moliūgų užtepas

Moliūgų užtepas 4 asm.

1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką susmulkinkite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais. Paprikas perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. 2. Paruoštas daržoves išdė...
Gruzdinti panyro gabalėliai

Gruzdinti panyro gabalėliai 2 asm.

1. Supjaustykite sūrį stambiais kubeliais. 2. Dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, sodą, druską ir prieskonius, įpilkite šiek tiek vandens, kad gautumėte tirštuką gruzdinimo tešlą. 3. Puode įkaitinkite aliejų. Panardinkite sūrio gabalėlį į teš...
Indiškas sūris - panyras

Indiškas sūris - panyras 5 asm.

1. Pieną supilkite į puodą storu dugnu, nuolat maišydama kaitinkite, kol užvirs. 2. Kai pienas ims kilti, įmaišykite citrinų sultis. 3. Beveik iš karto varškė atsiskirs nuo gelsvos spalvos išrūgų. 4. Jei išrūgos liko balzganos, įpilkite dar šiek...
Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai

Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai 5 asm.

1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greič...