Salotos ir užkandžiai 65 puslapis

Paplotėliai su lašiša

Paplotėliai su lašiša 4 asm.

1. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. 2. Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis. 3. Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite....
Keptos bulvės su varške ir saliamiu

Keptos bulvės su varške ir saliamiu 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. 3. Kol bulvės kepa, paruoš...
Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis

Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite stikline šilto vandens ir palikite išbrinkti 2–3 val. 2. Uogas užpilkite cukrumi ir palaikykite 1–2 val. 3. Į išbrinkusius dribsnius įmuškite kiaušinį, suberikite miltus, druską bei uogas ir viską gerai išmaiš...
Blyneliai su mėlynėmis

Blyneliai su mėlynėmis 6 asm.

1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris). 2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos...
Senovinis lietinių receptas

Senovinis lietinių receptas 5 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei druską ir gerai išmaišykite. 2. Supilkite apie 200 ml pieno ir dar kartą gerai išmaišykite. Į jau paruoštą masę suberkite miltus ir maišykite tol, kol gausis vientisa masė. 3. Supilkite...
Sūrio blynai

Sūrio blynai 4 asm.

1. Sūrį sutarkuokite burokine tarka. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei pienu, o baltymus išplakite iki standžių putų. 3. Ant sūrio supilkite trynių plakinį, suberkite miltus, pasūdykite ir viską išmaišykite....
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

1. Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. 2. Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 3. Kepkite čirvinių blynų keptuvėje. Galite patiekti su plakta grietinė...
Jogurtiniai blyneliai

Jogurtiniai blyneliai 4 asm.

1. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską, o kitame išplakite jogurtą su kiaušiniais. Abu mišinius  gerai sumaišykite ir palikite apie 10-15 min. pastovėti. 2. Įpilkite aliejų, išmaišykite, dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę....
Sotūs Užgavėnių blynai

Sotūs Užgavėnių blynai 5 asm.

1. Iš blynams skirtų produktų sumaišykite tešlą (aš plaku su mikseriu, tuomet blynai būna purūs). Kepkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Iš šio kiekio galima iškepti 10-11 blynų. 2. Paruoškite įdarą: išvirkite bulves, sutrinkite, į...
Blynai su keptų obuolių kremu

Blynai su keptų obuolių kremu 5 asm.

1. Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Jei turite mikserį – pradėkite nuo kiaušinių su cukrumi, tada pilkite truputį pieno, miltų, vandens, pieno, miltų ir vėl vandens. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir...
Bananiniai blyneliai

Bananiniai blyneliai 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą. 2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. 3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima...
Traškūs piršteliai

Traškūs piršteliai 10 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį. 3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius....
Bulvių sausainiai

Bulvių sausainiai 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, sumalkite mėsmale. 2. Maltas bulves pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotais muskatais. Gerai iš...
Migdolinė duona

Migdolinė duona 10 asm.

1. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolat maišant (apie 6 min.) apkepinkite migdolus. Ataušinkite, susmulkinkite ir dideliame puode sumaišykite su 450 ml pieno. Virkite apie 15 min. kartais pamaišant, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atauš...
Pyragėliai su raugintais kopūstais

Pyragėliai su raugintais kopūstais 6 asm.

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą....
Plikyta duona

Plikyta duona 6 asm.

1. Ruošiant tešlą plikytai duonai miltai užplikomi verdančiu vandeniu. Plikinį reikia pasiruošti iš vakaro. Dubenyje sumaišykite 2 stiklines viso grūdo ruginių miltų ir šaukštą kmynų, maišydama supilkite į miltus 600 ml verdančio vandens. Palikite...
Balta sumuštinių duona

Balta sumuštinių duona 6 asm.

Parduotuvėje vargiai rasite sumuštinių duonos be konservantų ar puriklių, o namuose kepta balta duona skoniu tikrai nenusileidžia pirktinei. 1. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, viduryje padarykite duobutę. Mieles sumaišykite su cukrumi ir 2 š...
Ruginė duona

Ruginė duona 8 asm.

1. Užvirinkite ir atvėsinkite 1 l vandens. 2. Saulėgrąžas, linų sėmenis ir kmynus nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu. 3. Dubenyje sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, suberkite kvietines sėlenas, kmynus, saulėgrąžas, linų sėmenis,...
Salotos su vištiena

Salotos su vištiena 2 asm.

1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. 2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite.  3. Vištieną supjaustykite gabalė...
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

1. Sutarkuokite sūrį, sudėkite visus kitus produktus ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. 2. Formuokite rutuliukus ir dėkite į įkaitintą aliejų. 3. Kai rutuliukai apskrus ir susidarys traški plutelė, traukite iš keptuvės ir dė...