1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.
2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.
3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
Pradėti reikėtų nuo varškės gamybos.
1. Užvirinkite pieną ir atskirai pašildykite rūgpienį. Rūgpienį supilkite į pieną ir išmaišykite. (Knygoje reikia daryti atvirkščiai - pieną supilti į rūgpienį, tačiau mano puodas su pienu buvo didesnis). Atauš...
1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.
3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite,...
1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti.
2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla...
1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite.
2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėš...
1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.
2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Cukraus miltelius sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir vandeniu - turėtų gautis tyrelė. Pavirkite maišant kelias minutes, kol masė pasidarys skaidri ir tąsi.
2. Tada supilkite medų, užvirkite ir ataušinkite. Į gautą masę merkite braškes,...
1. Patepkite formą sviestu.
2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.
3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių.
2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite...
1. Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
2. Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol svogūnai juo pasidengs.
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai.
2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
1. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir vieną šalia kito išdėliokite šaldytus koldūnus.
2. Ant koldūnų tepkite pomidorų padažą, užbarstykite sūrio bei picos prieskonių ir kepkite 200 °C karštumo orkaitėje apie 30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa...
1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais.
2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite...