Salotos ir užkandžiai 69 puslapis

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad...
Kavos blynai su kondensuotu pienu ir baltu šokoladu

Kavos blynai su kondensuotu pienu ir baltu šokoladu 2 asm.

1. Karštoje kavoje ištirpinkite cukrų, sviestą, druską. Atvėsinkite ir išmaišykite su pienu. 2. Vieną kiaušinį suplakite su kava. Visą laiką plakdamos berkite išsijotus kvietinius miltus. 3. Tešlą gerai išplakite, įkaitintą nedidelę keptuvę iš...
Itališkos salotos su lašiša

Itališkos salotos su lašiša 2 asm.

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė. 2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus. 3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos...
Vegetariški indiški blyneliai

Vegetariški indiški blyneliai 2 asm.

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje...
Grybų blyneliai

Grybų blyneliai 2 asm.

1. Nusunkite išvirtus grybus ir sumalkite mėsmale. Paskui į juos įmuškite kiaušinius, suberkite bulvių krakmolą ir miltus. 2. Tešlą išmaišykite ir, įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus į keptuvę, kepkite blynelius. Receptą atsiuntė Neringa...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 6 asm.

1. Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi, palaipsniui sumuškite visus kiaušinius, supilkite pieną ir vėl maišykite. Paskui suberkite miltus ir dar kartą pamaišykite. 2. Po kelis šaukštus tešlos dėkite į įkaitintą čirvinių blynų keptuvę ir...
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais

Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais 2 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai. 2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes. 3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes. 4. Svogūnų laiškus...
Braškių ir špinatų salotos

Braškių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis. 2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę. Skanaus! Receptą...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 2 asm.

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais. 2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis

Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis 4 asm.

1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius. 2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje. 3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą...
Žymės: blynai, blyneliai
Bulvių pyragas su džiovintais baravykais

Bulvių pyragas su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmeskite pusę svogūno, krapų. 2. Kol verda bulvės, paruoškite įdarą. Grybus išvirkite sūdytame ir laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. 3. Pačirškinkite keptuvėje lašinių spirgučius. Kai...
Virtų bulvių blynai su varške

Virtų bulvių blynai su varške 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite. 2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite. 3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje. Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais. Receptą atsiuntė Regina Rač...
Užkandėlės prie alaus

Užkandėlės prie alaus 2 asm.

1. Riešutus paskrudinkite keptuvėje. 2. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Į masę įberkite smulkintą česnaką bei skrudintus riešutus, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir tepkite masę ant traškučių (tinka ir skrudintos duonos riekelės,...
Pusryčių sumuštinis

Pusryčių sumuštinis 1 asm.

Duoną užtepkite sviestu, uždėkite gabalėlį lašišos. Ant baziliko lapelio uždėkite vandenyje virtą kiaušinio trynį. (Norint jį išvirti, reikia kiaušinio trynį atsargiai atskirti nuo baltymo, įmesti į verdantį vandenį ir virti iki norimo kietumo.)...
Sumuštiniai su avokadu

Sumuštiniai su avokadu 2 asm.

Šakute sutrinkite visus nurodytus produktus, pagardinkite prieksoniais, įpilkite moiūgų aliejaus, gerai išmaišykite. Krapus galite keisti smulkintais česnakais. Tepkite ant duonos ir tiekite. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Naminiai džiovinti lašinukai

Naminiai džiovinti lašinukai 10 asm.

1. Šviežius lašinius pirmiausia ištrinkite cukrumi, kad paraustų. Paskui įtrinkite druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu. 2. Įdėkite į didelį indą, pridenkite drobe ir laikykite vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeiskite...
Silkė su pomidorų padažu ir džiovintais baravykais

Silkė su pomidorų padažu ir džiovintais baravykais 4 asm.

1. Baravykus pamirkykite ir išvirkite pasūdytame ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. 2. Aliejuje ištroškinkite smulkintą svogūną bei cukiniją. 3. Suberkite baravykus, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite. Jei reikia, dar...
Žymės: silkė
Lietuviška šaltiena

Lietuviška šaltiena 8 asm.

1. Mėsą, švariai nuskustą, įtrinkite druska, pipirais, laurų lapeliais ir šaltai palaikykite parą. 2. Mėsą nuplaukite, dėkite į šaltą vandenį, įberkite po žiupsnelį juodųjų pipirų, kalendros grūdelių, įmeskite kelis laurų lapelius, pasūdykite ir...
Pusryčių salotos

Pusryčių salotos 2 asm.

Daržoves bei lašišą susmulkinkite ir sumaišykite su grūdėta varške. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Naminis varškės sūris su kmynais

Naminis varškės sūris su kmynais 6 asm.

1. Surauginkite naminį pieną – tai užtruks kelias dienas. 2. Išrūgusį pieną pašildykite ant krosnies, kartais pamaišydama - kad taptų šiltas, bet nekarštas – antraip bus per rūgštus sūris. 3. Suberkite į rūgpienį kmynus, išmaišykite, sukrėskite...