1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad...
1. Karštoje kavoje ištirpinkite cukrų, sviestą, druską. Atvėsinkite ir išmaišykite su pienu.
2. Vieną kiaušinį suplakite su kava. Visą laiką plakdamos berkite išsijotus kvietinius miltus.
3. Tešlą gerai išplakite, įkaitintą nedidelę keptuvę iš...
1. Nusunkite išvirtus grybus ir sumalkite mėsmale. Paskui į juos įmuškite kiaušinius, suberkite bulvių krakmolą ir miltus.
2. Tešlą išmaišykite ir, įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus į keptuvę, kepkite blynelius.
Receptą atsiuntė Neringa...
1. Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi, palaipsniui sumuškite visus kiaušinius, supilkite pieną ir vėl maišykite. Paskui suberkite miltus ir dar kartą pamaišykite.
2. Po kelis šaukštus tešlos dėkite į įkaitintą čirvinių blynų keptuvę ir...
1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.
2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.
3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.
4. Svogūnų laiškus...
1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis.
2. Dėkite į desertines taures. Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę.
Skanaus!
Receptą...
1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais.
2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius.
2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje.
3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą...
1. Bulves nuskuskite ir išvirkite.
2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite.
3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais.
Receptą atsiuntė Regina Rač...
Duoną užtepkite sviestu, uždėkite gabalėlį lašišos. Ant baziliko lapelio uždėkite vandenyje virtą kiaušinio trynį. (Norint jį išvirti, reikia kiaušinio trynį atsargiai atskirti nuo baltymo, įmesti į verdantį vandenį ir virti iki norimo kietumo.)...
Šakute sutrinkite visus nurodytus produktus, pagardinkite prieksoniais, įpilkite moiūgų aliejaus, gerai išmaišykite. Krapus galite keisti smulkintais česnakais. Tepkite ant duonos ir tiekite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Šviežius lašinius pirmiausia ištrinkite cukrumi, kad paraustų. Paskui įtrinkite druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu.
2. Įdėkite į didelį indą, pridenkite drobe ir laikykite vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeiskite...
1. Baravykus pamirkykite ir išvirkite pasūdytame ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje.
2. Aliejuje ištroškinkite smulkintą svogūną bei cukiniją.
3. Suberkite baravykus, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite. Jei reikia, dar...
1. Surauginkite naminį pieną – tai užtruks kelias dienas.
2. Išrūgusį pieną pašildykite ant krosnies, kartais pamaišydama - kad taptų šiltas, bet nekarštas – antraip bus per rūgštus sūris.
3. Suberkite į rūgpienį kmynus, išmaišykite, sukrėskite...