1. Voveraites apvirkite su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais.
2. Karką nuskuskite ir nudirkite jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkite mėsą, be riebalų ir sausgyslių. Mėsos gabalėlius lengvai pamuškite ir supjaustykite...
1. Žuvis išdorokite ir nuplaukite.
2. Išspauskite mažos citrinos sultis, jas sumaišykite su druska bei smulkintais krapais. Mišiniu ištrinkite žuvis ir palaikykite bent pusvalandį.
3. Pavoliokite miltuose ir iškepkite aliejuje.
Receptą atsiuntė...
1. Kiaušinį, pieną, bei šaukštą cukraus išplakite.
2. Iš forminės duonos, stiklinės pagalba, išpjaukite apvalius blynelius.
3. Juos pamirkykite pasiruoštame kiaušinio plakinyje ir apkepinkite aliejuje, apiberkite milteliniu cukrumi ir, jei...
1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.
2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.
3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Rač...
1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite.
2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską,...
1. Vištieną išmirkykite.
2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį.
3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
1. Nupjaukite mėsą nuo kaulo, kad būtų vientisas gabalas.
2. Ištrinkite mėsą druska, sumaišyta su maltais lauro lapeliais, pipirais bei rozmarinais.
3. Stipriai suvyniokite į marlę ir suriškite. Virkite vandenyje su druska, svogūnu ir tais pač...
1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
1. Iš raudono kopūsto, svogūno, grietinės (majonezo) ir druskos pagaminkite tamsias salotas.
2. Iš morkų, šviesaus kopūsto, poro ir grietinės (majonezo) pagaminkite šviesias salotas. Jas sudėkite į lėkštę kaip pavaizduota nuotraukoje arba sumaiš...
1. Pomidorams nupjaukite viršutines dalis ir juos išskobkite. Pomidorų vidines dalis ištrinkite druska, pipirais ir smulkintais bazilikais.
2. Suleiskite po 1 kiaušinį į kiekvieną pomidorą. Užberkite tais pačiais prieskoniais.
3. Kepti 10 arba 15...
1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
1. Kiaulės pūslę nuplaukite, išverskite, su kempinėle ir druska atsargai išplaukite vidinę pusę. (Recepto autorė per naktį, norėdama panaikinti kvapą, ją dar laiko šaldytuve, ištrintą druska, pipirais ir česnakais.) Prieš gaminant vėl gerai iš...
1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).
2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.
3. Tuomet belieka supjaustyti...
1. Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.
2. Sumaišykite su krabų mėsyte, pjaustytais konservuotais persikais, šiek tiek pasmulkintais graikiniais riešutais, druska ir majonezu.
3. Belieka tik nedidelės stiklinės pagalba suformuoti bokštelius.
Skanaus!...
1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min.
2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos...
1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“).
2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais.
3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri...