1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos.
2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius.
3. Duonos riekeles...
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys.
2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste.
2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą...
1. Pirmiausia pasigaminkite pikantiškas salotas. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite. Česnakus sutrinkite, sūrį sutarkuokite. Įdėkite majonezo ir viską išmaišykite.
2. Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio...
1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.
2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.
3. Tada sukrėskite gerai...
1. Kruopas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 min. Sukrėskite į dubenį ir šakute išpurenkite.
2. Išvalytą saldžiąją papriką apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite iki...
1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
2. Kad tarkė nepatamsėtų, į ją įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kapotus svogūnus, blynų tešlą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai...
1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite...
1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite.
2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų...
1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite.
3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį.
4. Aitriąją papriką ir č...