1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir iš abiejų pusių apkepkite mėsą, gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai....
1. Ančiuvius išimkite iš pakuotės, nupilkite skystį, labai gerai nusausinkite ir dailiai susukite voleliais.
2. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Svogūną nulupkite,...
1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį.
2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite...
1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį.
2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus,...
Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto).
1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų...
1. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. Ten pat suberkite kedrines pinijas, supilkite grietinėlę, česnakų spaustuvu išspauskite česnakus.
3. Ožkų...
1. Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų.
3. Grietinėlę už...
1. Avokadus nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Bandeles perpjaukite išilgai per pusę, vidinę pusę paskrudinkite, tada aptepkite sūreliu,...
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitė...
1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krū...