1. Špinatus sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies trumpai patroškinkite. Troškintą masę sukrėskite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
2. Sausoje švarioje keptuvėje išlydykite sviestą, jame pakepinkite miltus ir po truputį...
1. Sviestą palaikykite šiltai, išspauskite česnaką, įberkite prieskoninių žolelių, išsukite.
2. Batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepkite sviestu, sudėkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol riekelės gražiai...
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis.
2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų...
1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, apšlakstykite citrinų sultimis, įberkite žiupsnelį druskos, sutrinkite iki vientisos masės.
2. Agurką perpjaukite išilgai į keturias dalis, nupjaukite dalį minkštimo su sė...
Smulkiai sutarkuokite sūrį. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite sūrį. Masė turi būti pakankamai kieta, kad būtų galima suformuoti rutuliukus. Gruzdintuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 ºC temperatūros. Jei...
1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.
2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai...
Sūdytos citrinos – įdomus ir lengvai paruošiamas priedas šalia įvairių mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, salotų. Šiam skanėstui ruošti geriausiai tinka ekologiškos citrinos – kuo storesne žievele, tuo geriau.
1. Citrinas kruopščiai nuplaukite....
1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai.
2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens.
3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi,...
I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.
1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.
3. Paprikas ir...
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...