1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų.
2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį. Sumaišykite jį...
1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį.
2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių.
4. Š...
1. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, įmaišykite grietinėlę.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę plaktų kiaušinių, pamaišykite, toliau kepkite nemaišydama. Kai apačia apskrus, atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę....
1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite.
2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite.
3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto,...
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite.
2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino...
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3....
1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.
3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.
4. Iš paruoštos tešlos suformuokite...
Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai bū...
1. Lašišą susmulkinkite, varškės sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Svogūną nulupkite, sukapokite, suberkite į dubenį su žuvimi ir sūriu.
3. Suberkite žalumynus, supilkite citrinų sultis, pagal skonį krėskite krienų,...
1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios.
2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
1. Tešlą atšildykite, bet nekočiokite. Tada formele išspauskite norimo dydžio apskritimus ir juose padarykite po nedidelę duobutę.
2. Į ją krėskite šakute sutrintų pomidoriukų, berkite po truputį tarkuoto sūrio, alyvuogių, dėkite gerai nuvarvintos...
1. Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais.
2. Aptepą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir...