Salotos ir užkandžiai 88 puslapis

Pita

Pita 4 asm.

1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų. 2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Žymės: Duona, Pita
Alyvuogių užkandėlė

Alyvuogių užkandėlė 4 asm.

Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį. Sumaišykite jį...
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos 2 asm.

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. 2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių. 4. Š...
Perlenktas omletas

Perlenktas omletas 2 asm.

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, įmaišykite grietinėlę. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę plaktų kiaušinių, pamaišykite, toliau kepkite nemaišydama. Kai apačia apskrus, atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę....
Duonos pudingas

Duonos pudingas 5 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu, palikite išbrinkti. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius su cukrumi, plakite visu greičiu maždaug 5 min., kol masė taps tiršta. Įmaišykite tirpintą...
Sumuštiniai su ridikėliais

Sumuštiniai su ridikėliais 2 asm.

1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite. 2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite. 3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto,...
Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos 2 asm.

1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais. 2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų...
Ančių kepenėlių paštetas

Ančių kepenėlių paštetas 4 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite. 2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino...
Tuno salotos

Tuno salotos 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 3....
Pikantiški sausainiai

Pikantiški sausainiai 5 asm.

1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą. 2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą. 3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla. 4. Iš paruoštos tešlos suformuokite...
Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais

Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais 4 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, sudėkite į plokščią indą, užpilkite madera, apibarstykite kapotais čiobreliais, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, viską gerai išmaišykite ir bent 2 val. marinuokite. 2. Tada...
Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Lašišų putėsiai su avokadų tyre 6 asm.

Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
Špinatų salotos

Špinatų salotos 2 asm.

1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai bū...
Lašišų paštetas

Lašišų paštetas 4 asm.

1. Lašišą susmulkinkite, varškės sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. 2. Svogūną nulupkite, sukapokite, suberkite į dubenį su žuvimi ir sūriu. 3. Suberkite žalumynus, supilkite citrinų sultis, pagal skonį krėskite krienų,...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

1. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į kamerą. 2. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais, juos po vieną paskleiskite negilioje lėkštėje. 3. Paruoškite marinatą: imbiero š...
Lietinių kąsneliai su lašišomis

Lietinių kąsneliai su lašišomis 5 asm.

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min. 2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų...
Užkandėlė su pomidorais

Užkandėlė su pomidorais 8 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios. 2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
Pica su mocarela

Pica su mocarela 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, bet nekočiokite. Tada formele išspauskite norimo dydžio apskritimus ir juose padarykite po nedidelę duobutę. 2. Į ją krėskite šakute sutrintų pomidoriukų, berkite po truputį tarkuoto sūrio, alyvuogių, dėkite gerai nuvarvintos...
Salotos su vištiena ir parmezanu

Salotos su vištiena ir parmezanu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį. 2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą...
Bulvės su varškės sūriu

Bulvės su varškės sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite sūrį, kad jis šiek tiek pasimarinuotų: majonezą sumaišykite su maltomis sėklomis, smulkintais česnakais, aitriąja paprika, bazilikais. 2. Aptepą pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, tolygiai paskirstykite ant sūrio ir...