1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite bent 20 minučių pastovėti.
2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame...
1. Atšildytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite.
2. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu.
3. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.
4....
1. Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks.
2. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada ataušinkite.
3. Želatiną ištirpinkite, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, viską...
1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.
3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste.
4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite,...
1. Prieskonines žoleles, salierų stiebus ir špinatus gerai susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite, papriką susmulkinkite mažais gabalėliais. Brandintą sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į indą ir gerai išmaišykite.
2. Lavašą per visą plotį...
1. Greipfrutą perpjaukite per pusę. Išskobkite minkštimą taip, kad žievė liktų nepažeista – į ją bus dedamos salotos.
2. Nuo greipfruto minkštimo nulupkite visas odeles, kad liktų tik minkštimas. Susmulkinkite gabalėliais.
3. Gerai prinokusius...
1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius.
2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite.
3. Špinatus nuplaukite,...