Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite lašišą, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 20 min. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su...
Viską susmulkiname ir sumaišome su keliais šaukštais majonezo. Proporcijas galime pritaikyti pagal savo skonį. Recepto autorė daugiausiai dėjo kukurūzų. Skanu pagardinti trupučiu maltų pipiriukų.
Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, pipirais. Jeigu patiekalą ruošiate ne pasninkui, bet kitoms progoms, tuomet vietoje alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių galite naudoti grietinę ar majonezą.
Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan. Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius...
Žuvis. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite porą lauro lapelių, česnako skiltelių ir iškart dėkite starkio gabalėlius odele į apačią. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Keptuvėje žuvies gabalėlius...
Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai. Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus...
Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms). Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per...
Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite...
Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės. Avokadų sviestu ištepkite...
Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį...
Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu. Į vidurį dėkite po dešrelę. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris iš...
Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...
Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...