Aliejus - visi receptai

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Šokolade mirkyti morengai

Šokolade mirkyti morengai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš...
Avokadų ir mocarelos sumuštinis

Avokadų ir mocarelos sumuštinis 4 asm.

Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais...
Burokėliai, marinuoti su kmynais ir bazilikais

Burokėliai, marinuoti su kmynais ir bazilikais 4 asm.

Vandenyje virkite burokėlius, kol suminkštės. Nuskuskite burokėlius ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais. Aliejuje švelniai pakepinkite kmynus, suberkite supjaustytus burokėlius ir kepkite dar 5 min. Paskaninkite SANTA MARIA akmens druska....
Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate

Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate 4 asm.

Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos. Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų. Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų. Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir...
Skrudintos edamame pupelės

Skrudintos edamame pupelės 4 asm.

Šiose žaliose pupelėse yra mažai riebalų ir labai gausu angliavandenių, baltymų ir ląstelienos – tai komponentai, suteikiantys energijos.

Kepta jautienos išpjova

Kepta jautienos išpjova 4 asm.

Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai 4 asm.

Kvapnus ir gardus užkandis vasaros šventėms ir filmų peržiūroms.

Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine

Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine 6 asm.

Šoninę perpjaukite pusiau išilgai. Pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pamuškite. Tada kiekvieną jų perpjaukite pusiau ir išilgai taip, kad iš viso išeitų 12 mėsos juostelių. Ant jų paskirstykite garstyčių  ir medaus padažą ir ant...
Jautienos didkepsniai medaus ir aitriųjų paprikų marinate

Jautienos didkepsniai medaus ir aitriųjų paprikų marinate 3 asm.

Nuplaukite aitriosios paprikos ankštį, išimkite sėklytes kartu su baltomis plėvelėmis ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite imbierą ir jį smulkiai sutrinkite arba sukapokite. Nulupkite česnaką ir supjaustykite mažais kubeliais. Aliejų gerai...
Ant grotelių keptos bulvės

Ant grotelių keptos bulvės 4 asm.

Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite. Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol graž...
Ant grotelių kepti baklažanai

Ant grotelių kepti baklažanai 4 asm.

Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti...
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

3 kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite aliejų. Dėkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Į tešlą dėkite šilauoges ir susmulkintas braškes. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 180 laipsnių į...
Kalakutienos vyniotinis su grybais

Kalakutienos vyniotinis su grybais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite kuo didesniais plokščiais gabalais (maždaug 3–4 cm storio). Pabarstykite druska ir pipirais. Grybus ir svogūną susmulkinkite. Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
Jautienos kepsnys su rozmarinais

Jautienos kepsnys su rozmarinais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve. Susmulkinkite morkas, salierą...
Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis

Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite...
Vištienos Satay

Vištienos Satay 4 asm.

Satay vėrinukai – tai skanūs vištienos vėrinukai, marinuoti švelnaus skonio prieskoniuose. Patiekiami su žemės riešutų padažu ir ryžiais!

Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena

Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena 4 asm.

Greitai ir lengvai paruošiamas Wok patiekalas su kiaulienos filė ir daržovėmis! Švelnus ir turtingas sojų padažo bei česnakų skonis.

Vištiena su žaliuoju kariu

Vištiena su žaliuoju kariu 4 asm.

Žaliasis karis yra vienas geriausiai žinomų ir mėgstamų tailandietiškų patiekalų. Nuostabų skonį vištienai suteikia kokoso pienas, kaffir žaliosios citrinos, imbieras ir kalendros.