„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aliejus - visi receptai 7 puslapis

Ispaniškas cukinijų ir kumpio tapas

Ispaniškas cukinijų ir kumpio tapas 4 asm.

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite išilgai nestoromis riekelėmis. Šias riekeles įtrinkite smulkintų česnakų, aliejaus ir druskos mišiniu ir palikite bent 10 min. kad įsigertų. Tada sudėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite, kol cukinijos...
Vokiškas desertas

Vokiškas desertas 6 asm.

Kiaušinius išplakite su pienu, kakava ir cukraus milteliais. Kokosų aliejų išlydykite, truputį ataušinkite, išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Stačiakampę kekso ar pašteto formą išklokite maistine plėvele, į...
Pyragaičiai su karamele

Pyragaičiai su karamele 6 asm.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Pyragaičiai su moliūgais

Pyragaičiai su moliūgais 6 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite,...
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis

Keksiukai su citrinomis ir aguonomis 6 asm.

Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite. Skystą masę supilkite į sausus...
Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais

Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais 4 asm.

Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi. Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus. Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos...
Blynai su grūdėta varške

Blynai su grūdėta varške 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)     Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaiš...
Kokosiniai rutuliukai su aguonomis

Kokosiniai rutuliukai su aguonomis 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus rankomis. Paimkite gabalėlį tešlos į ranką ir formuokite rutuliukus. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 15–20 min. pašaukite į iki 160–170 °C įkaitintą orkaitę. Stebėkite, kad rutuliukai nesudegtų....
Lietiniai su daržovėmis

Lietiniai su daržovėmis 5 asm.

Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite....
Naminis baklažanų padažas

Naminis baklažanų padažas 6 asm.

Baklažanus sudrėkinkite, įtrinkite druska, truputį palaikykite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Česnakus ir kuminus pakepinkite šaukšte aliejaus. Iš baklažanų šaukšteliu išskobkite minkštimą, sumaiš...
Gražgarsčių padažas

Gražgarsčių padažas 6 asm.

Į kelias dalis padalytą česnako skiltelę keraminėje grūstuvėje grūskite su druska iki vientisos košelės. Po truputį berkite riešutus ir grūskite. Galiausiai sumeskite gražgarstes, į žalią masę įmaišykite sūrį, palengva supilkite alyvuogių aliejų.
Suktinukai su morkomis

Suktinukai su morkomis 5 asm.

„Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinė...
„Spring Roll“

„Spring Roll“ 4 asm.

Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario...
Beliašai

Beliašai 6 asm.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikite 15 minučių. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikite augti, kol teš...
Džiovinti pomidorai aliejuje

Džiovinti pomidorai aliejuje 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklytes. Pomidorų ketvirčius išdėliokite ant  popierinio rankšluosčio, kad susigertų sultys. Visus prieskonius sukapokite, sumaišykite su stikline aliejaus. Gerai nusausintus pomidorų...
Makaronai su pikantiškais cukinijų griežinėliais

Makaronai su pikantiškais cukinijų griežinėliais 3 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, padėkite šiltai. Paruoškite padažą: prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Maišydami suberkite miltus, kaitinkite apie minutę. Maišydami supilkite baltąjį vyną. Sumažinkite ugnį, puodą už...
Pomidorai su kuskusu

Pomidorai su kuskusu 4 asm.

Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau.   Pusę špinatų susmulkinkite. Į dubenį suberkite kruopas, užplikykite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, indą uždenkite, palikite kruopas 15–20 minučių brinkti. Į atvė...
Folijoje kepta feta

Folijoje kepta feta 4 asm.

Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles (galite nulupti ir susmulkinti peiliu). Nuplautas, nusausintas šviežias prieskonines žoleles susmulkinkite. Džiovintus pomidorus apšlakstykite sausu baltuoju vynu, 10...
Varškės ir pomidorų užtepėlė

Varškės ir pomidorų užtepėlė 5 asm.

 Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir...
Baklažanų ir obuolių užtepėlė

Baklažanų ir obuolių užtepėlė 4 asm.

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, didesnes sėklas išgremžkite. Pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Nuplaukite, nusausinkite. Dėkite į skardą pjūviu į viršų. Apšlakstykite aliejumi. Kiškite į iki 180 įkaitintą orkaitę ir kepkite 8–10...