„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Alus - visi receptai

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais 4 asm.

Šio įdomaus, tačiau gana greitai paruošiamo vištienos patiekalo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje

Traškantys graikiškai kepti baklažanai alaus tešloje 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Graikų virtuvėje baklažanas yra vienas pagrindinių ingredientų ir patiekalų su šia daržove yra tiek daug, kad išsirinkti skaniausią išties sudėtinga. Pakanka paminėti musaką ar trintų baklažanų padažą.

Aluje troškinta vištiena su ryžiais

Aluje troškinta vištiena su ryžiais 4 asm.

Šefas Gian Luca Demarco šį patiekalą jgamino pagal savo mamos sukurtą receptą ir teigė, jog ji šią vištieną patiekdavo su bulvių koše, tačiau čia puikiai tiks ir ryžiai

Angliška alaus sriuba

Angliška alaus sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Alaus sriubų receptų yra daugybė – ir iš Lietuvos, ir iš Europos. Šiandien siūlau angliškos alaus sriubos receptą, kuriam ypatingo skonio suteikia stipraus skonio čederio sūris.

Imbierinis alus

Imbierinis alus 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors tiksliau būtų sakyti „imbierinis elis“. O gal vis dėlto alus? Iš esmės tai tas pats gėrimas ir jį nesudėtinga pasigaminti namų sąlygomis. Tikrai gausite daug imbiero skonio. Tik turite atsiminti, kad fermentuojamas šis gėrimas gamina burbulus ir yra linkęs išsiveržti iš indo. Todėl kiekvieną dieną, kol alus fermentuojasi, reikėtų primažinti slėgį – atidaryti indą ir vėl jį uždaryti. Kitaip galite sulaukti nedidelio sprogimo ir nepageidautinos namų valymo prievolės.

Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi

Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi 6 asm.

Prieš kelerius metus ir Lietuvoje kilus tikram keksiukų kepimo vajui, ko gero, daugelis besisukiojančių virtuvėje tą savąjį idealų šio deserto receptą jau atrado. O jei tokio dar neturite arba norisi išbandyti ką nors naujo, turėtų maloniai nustebinti sodraus skonio keksiukai su „Guinness“ alumi.

Alaus bandelės

Alaus bandelės 4 asm.

Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils. Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos. Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi....
Aluje kepta kiaulienos sprandinė

Aluje kepta kiaulienos sprandinė 12 asm.

Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Lietiniai su sūdytomis lašišomis

Lietiniai su sūdytomis lašišomis 4 asm.

Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš...
Paštetas su alumi

Paštetas su alumi 5 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą. 2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis. 3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje...
Alaus gira

Alaus gira 10 asm.

Vandenį užvirinkite, ataušinkite iki kambario temperatūros, supilkite alų, sudėkite su trupučiu cukraus ištrintas mieles, suberkite cukrų, gerai išmaišykite (kad cukrus visiškai ištirptų) ir iš karto supilstykite į butelius arba stiklainius (mat iš...