Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją...
Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenė...
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite sukapokite. Žuvį išvalykite ir paruoškite kelias vidutinio dydžio filė. Jas nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, čiobreliais. Į karščiui atsparią kepimo...
Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite...
1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, kiaušinius supjaustykite į keturias dalis, salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite, ridikėlius po kelis kartus įpjaukite įstrižai, neįpjaukite iki galo.
2. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų,...
1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti.
2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų,...
1. Miltus išsijokite ir supilkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę Į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, įkrėskite medaus arba cukraus, pasūdykite ir maišykite su miltais iš kraštų kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2....
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
2. Antrą svogūną, česnakų...