1. Svogūną nestambiai sutarkuokite (bet ir ne pačia smulkiausia tarka). Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų. Į maltą veršieną sudėkite batono ir grietinėlės masę, tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį,...
1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
2....
1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.
2. Vieną...
1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.
2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio...
1. Kaparėlius ir alyvuoges susmulkinkite, česnaką sutrinkite.
2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardintame kariu.
2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius,...
1. Sudėkite alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius į smulkintuvą ir susmulkinkite, po truputį pildama aliejų, citrinų sultis ir brendį.
2. Tapenadą smulkinkite, kol gausite norimą konsistenciją – tai gali būti lygi glotni tyrė arba šiek tiek grūdėtas...
Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
1. Cukinijas išilgai supjaustykite plonytėmis juostelėmis.
2. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerokai jį pasūdykite ir sumeskite cukinijų juosteles. Po 2 min. išgriebkite ir sudėkite į sietelį, kad gerai nuvarvėtų vanduo.
3. Paprikas, išė...
Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį. Sumaišykite jį...
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, iki dailiai apskrus, tada suberkite žiedeliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi...
1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.
2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.
3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite...
1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius.
2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite.
3. Špinatus nuplaukite,...