Siūlome išsikepti ir ragauti prancūziškos kilmės nesaldaus pyrago. Jis puikiai derės su įvairiomis užtepėlėmis, paštetais, nors, žinoma, bus skanus valgyti ir pats vienas!
Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV laidoje jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šiame patiekale yra viskas, ko mums reikia: geri riebalai (ančiuviai), baltymai (avies pieno sūris), antioksidantai (česnakas, petražolės), angliavandeniai (kietųjų kviečių pasta). Bet „solo“ partija groja ančiuviai.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors šviežių ančiuvių pas mus kol kas nesimato, tačiau nuskridę į Romą ir apsigyvenę svečių namuose su virtuve žinosite, ką pasigaminti.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Karštas aštuonkojis nemėgsta kompanijos. Jokių kitų jūros gėrybių, tik jis. Kriauklių – midijų, vongolių, šukučių kompanijoje niekada nenorėtų atsidurti. Jam netrukdo švelnus, šiltas pomidorų padažas ir prabangi Granjano pasta „paccheri“ (it. petukai).
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Reikia išmokti nelabai gražų žodį. Ir tas itališkas žodis būtų šis – „puttana“ (kekšė). Ir patiekalo pavadinimas – irgi nelabai gražus: „kekšių pasta“. Tačiau tai tikras aromato, skonio ir sveiko maisto koncentratas. Jame įrašyta Viduržemio jūros dietos formulė. Pasta (lėtai džiovinta) – geri angliavandeniai, ančiuviai – omega 3, alyvuogių aliejus – omega 6, pomidorai – likopenas, „peperoncino“ pipiriukas – kapsikumas, plečiantis kraujagysles (ten, kur reikia), česnakas – bakterijų priešas, kaparėliai – antioksidantų (ypač riboflavino) bomba.
Gian Luca Demarco: „Ančiuvių padažas yra vienas kalėdiškiausių patiekalų šiaurės Italijoje. Tai privalomas kiekvieno šventinio stalo akcentas. Šio patiekalo slaptas slaptas ingredientas – ančiuviai. Subtilus padažas puikiai dera su šiek tiek pakepta, italų itin mėgstama, paprika.“