Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.
Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.
Pagal šį receptą iškepsite aromatingos, sultingos vištienos, su švelniai juntamu dūmų skoniu.
Pasakiškas užkandis ar garnyras prie kitų ant grotelių keptų patiekalų.
Kvapnios, salsvos, gardžios – tokios bus pagal šį receptą iškeptos saldžiosios bulvės (batatai).
Šio patiekalo gaminimas pareikalaus šiek tiek darbo ir laiko, tačiau jei viskas pavyks, mėgausitės gurmanišku skanėstu!
Elegantiškas užkandis, kuris įtiks ne tik paprastos vakarienės dalyviams, bet ir iškilmingesnės progos svečiams.
Greitai pagaminamas, lengvas, tobulo skonio žuvies patiekalas.
Strelkabelka.lt: Nusipirkite šviežio karpio, pasidarykite filė, ją pamarinuokite ir užmeskite ant grotelių. Labai greitai turėsite puikų patiekalą.
FeedMySister.com: Nuostabu, kai pasirodo pirmosios bulvės ar šparagai kartu su naujo sezono ėriena. Tokiems ingredientams įmantraus paruošimo net nereikia!