Anyžiai - visi receptai

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais

Šokoladiniai triufeliai su žvaigždiniais anyžiais 6 asm.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sukapokite šokoladą. Grietinėlę pakaitinkite kartu su žvaigždiniais anyžiais. Prieš pat užverdant nukelkite nuo viryklės ir palikite 5 min. pravėsti. Paskui vėl pakaitinkite. Kartu įmaišykite kapotą šokoladą...
Kreminis pyragas su sausainių pagrindu

Kreminis pyragas su sausainių pagrindu 6 asm.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite grūstuvėliu arba elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, keptuvėje paskrudintais riešutais ir vaniliniu cukrumi. Masę drėgnu delnu suspauskite į kepimo popieriumi išklotą...
Sumuštinukai su morkų tyre

Sumuštinukai su morkų tyre 4 asm.

1. Batoną supjaustykite riekelėmis, išdėliokite jas kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Pašaukite į 200 °C karščio orkaitę, kad gražiai apskrustų. 2. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nuskuskite,...
Vafliai su braškėmis

Vafliai su braškėmis 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos. 2. Sviestą, kiaušinį, miltelinį cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žieveles, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišykite mediniu šaukštu, kol...
Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais

Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais 6 asm.

1. Išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų. 2. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite...