Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite. Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią). Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite. Suberkite riešutus ar pasirinktus...
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt. Kitą dieną...
Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles. Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Po truputį tešlos krėskite į...
Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją...
Puode užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Kai cukrus ištirps, į puodą iš lėto supilkite agarą. Kai skystis sutirštės, puodą nuimkite nuo viryklės ir į praaušusią masę supilkite apelsinų sultis. Į pasirinktą formą...
Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir...
Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti. Kambario temperatūros sviestą paplakite...
Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C. Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių. Įmaišykite druską, auksaspalvį sirupą, obuolių sultis, kefyrą...
Karštą kavą sumaišykite su apelsinų žievelėmis ir cinamonu. Išpilstykite į keturias stiklines. Į kiekvieną stiklinę įdėkite truputį ledų ir užpilkite auksaspalvio sirupo. Patiekite iškart.
Receptas „DANSUKKER“
Sumaišykite visus produktus skirtus marinatui ir gerai įtrinkite žuvį iš abiejų pusių. Susukite žuvį į pergamentinį popierių arba maistinę plėvelę ir dėkite šaldytuvą mažiausiai parai. Pagaminsite per 20 min., neskaičiuojant marinavimosi laiko....
Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite...
Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...
Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusė...
Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą. Užpilkite...