Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs....
Apelsinus nulupkite. Supjaustykite ketvirčiais ir pasistenkite pašalinti visas sėklytes. Apelsinus sudėkite į maisto smulkintuvą ar plaktuvą ir susmulkinkite iki beveik vientisos masės (gali likti šiek tiek nedidelių gabalėlių). Masę supilkite į...
Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes. Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas. Apelsinų minkštimą sumeskite į indą,...
Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir atsargiai peilio galu iškrapštykite sėklytes. Rudąjį cukrų ir medų krėskite į nedidelį puodelį, jį statykite virš garų ir maišykite, kol cukrus ištirps. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu...
Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagal skonį įtrinkite citrininiais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 10 min. troškinkite puode virš garų. Padėkite šiltai. Tiekite su...
Nuplautus obuolius, apelsinus su žievelėmis ir moliūgų minkštimą supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi, apibarstykite prieskoniais ir palikite per naktį. Tuomet masę supilkite į puodą storu dugnu ir virkite apie 20 minučių. Nukelkite nuo...
Stambesnes bulves perpjaukite pusiau. Mėsą pabarstykite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Storadugniame puode ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite 2 minutes. Sudėkite bulves ir nukelkite nuo ugnies. Kol keps mė...
1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu.
2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas....
1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite...
1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite.
2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...