Citrusiniai vaisiai atgaivina, pakvėpina namus bei patiekalus, o desertai su jais – nuostabūs. Įsitikinkite tuo išsikepę keksą su raudonaisiais apelsinais iš „Tortų knygos“, kurio receptu su 15min skaitytojais pasidalino šio nuostabaus leidinio autorė Justina Ramanauskienė.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.
Apelsinų parduotuvėse galima rasti visus metus, tačiau ir paruošto apelsinų džemo nusipirkit lengva. Jei pagriebėte stiklainėlį ir pabodo džemą tik tepti ant skrebučių, išbandykite minkšto ir kvapnaus pyrago receptą!
Renata Ničajienė („Sezoninių skanumynų istorijos“): Kepiniai su moliūgais dažniausiai būna dviejų tipų: tie, į kuriuos moliūgas įtarkuojamas šviežias, ir tie, kuriems panaudojama iš anksto paruošta moliūgų tyrė. Šiam reikia būtent moliūgų tyrės.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.
Miško žvėrys: Šiam pyragui visuomet perku ekologiškus apelsinus, nes naudojamas visas apelsinas su odele. Kuo plonesnė apelsino odelė, tuo mažiau pyrage jausis kartumas. Nors man tas kartumas patinka, tad specialiai tos plonos odelės neieškau. Tuo labiau kad mūsų parduotuvėse dažniausiai būna tik vienos rūšies ekologiški apelsinai. Pyragas labai šokoladinis ir sodrus, tad nedidelio jo pakanka dideliam valgytojų kiekiui. Ir ruduo iškart pasidaro mielesnis!
Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.