Apelsinų sultys - visi receptai

Apelsininė granola su medumi

Apelsininė granola su medumi 4 asm.

Fillthelife.com: Granola man yra tikra gelbėtoja skubant ryte. Tik pagalvokit – pasigaminate kartą per mėnesį ar kelias savaites ir turite gardėsį, kurį galite naudoti ruošiant trintus kokteilius, jogurtui, košei pagardinti, taip pat valgyti su pienu ar sultimis. Siūlau jums vieną iš paprastesnių ir ne itin saldžių granolos variantų.

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis 4 asm.

Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę. Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druskos ir pipirų. Apverskite anties krūtinėlę ir kepkite ją 1 min. iš kitos pusės taip pat pabarstydami druska ir...
Apelsinų šerbetas

Apelsinų šerbetas 2 asm.

2 stiklines apelsinų sulčių sumaišykite su 1/4 stikline cukraus bei žiupsneliu druskos. Viską gerai išplakite, kad ištirptų cukrus. Gautą mišinį supilkite į plastikinį indą su dangčiu ir dėkite į šaldymo kamerą. Kas 30–40 min. atidarykite indą ir...
Apelsinų pyragas

Apelsinų pyragas 2 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite 500 g miltinio pyrago mišinio, 200 g neriebaus graikiško jogurto ir 1 stiklinę apelsinų sulčių. Galite įtarkuoti apelsinų žievelės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–35 min.
Apelsininis keksas

Apelsininis keksas 10 asm.

Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaiš...
Vaisiniai keksiukai su riešutais

Vaisiniai keksiukai su riešutais 6 asm.

Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaukite, kol išbrinks ir nusausinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, visais prieskoniais ir spanguolėmis. Sviestą ištirpinkite ir išplakite su kiaušiniu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis. Į...
Šokoladinis pyragas su apelsinais

Šokoladinis pyragas su apelsinais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti. Kambario temperatūros sviestą paplakite...
Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos

Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos 4 asm.

Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį. Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai,...
Kriaušių ir svogūnų užtepėlė

Kriaušių ir svogūnų užtepėlė 4 asm.

1. Razinas nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į stiklinį indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad razinos išbrinktų. 2. Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia trintuve. 3. Kriaušes...
Mikrobangų krosnelėje keptas viščiukas

Mikrobangų krosnelėje keptas viščiukas 4 asm.

1. Nuo viščiuko nulupkite odą ir nupjaukite visus matomus riebalus. Supjaustykite taip: dvi šlaunelės, dvi blauzdelės, dvi krūtinėlės, kaklas ir nugarkaulis. Blauzdeles, kaklą ir nugarkaulį palikite sultiniui virti (galima dėti į šaldiklį). 2....
Šaldytų vaisių gėrimas

Šaldytų vaisių gėrimas 6 asm.

1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro. 2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų...
Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis

Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis 6 asm.

1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite. 2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu...
Citrusinė frapė

Citrusinė frapė 6 asm.

1. Į plaktuvą pridėkite daug ledukų, supilkite visas sultis ir labai gerai išplakite. Supilkite gėrimą į stiklines, užpurkškite grietinėlės ir papuoškite apelsinų skiltelėmis. Tiekite tuoj pat. Knyga „Gaivieji gėrimai“            ...
Ananasų frapė

Ananasų frapė 6 asm.

1.  Ledus išplakite su apelsinų ir ananasų sultimis, supilkite mineralinį vandenį ir išmaišykite šaukštu. 2. Puoškite ananasų griežinėliais ir tuoj pat tiekite. Knyga „Gaivieji gėrimai“             Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...