FeedMySister.com: Visai paprasti aviečių ir migdolų sviesto kąsneliai su datulių karamele kai noris kažko saldaus ir lengvo.
Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Kviečiu išbandyti aviečių–persikų uogienę su čiobrelio poskoniu. Nėra geresnio laiko nei dabar šiai uogienei, kai apstu aviečių, o persikai atkeliauja irgi sunokę.
Šis pyragas nepareikalaus ypatingų šefo įgūdžių, o pradžiugins bet kokia proga.
FeedMySister.com: Tai superlengvas kepinys savaitgaliui, kai suplanuota daug veiklos, ar savaitės pradžiai. Aviečių džemas ir riešutų sviestas tai, kaip sakoma, „marriage made in heaven“ – būtinai bandykite. Ispaninio šalavijo sėklų („chia“) džemą galite keisti paprastu, bet žiūrėkite, kad nebūtų per saldus.
FeedMySister.com: Šie saldainiai ne tik gražūs, skanūs, veganiški, bet dar ir labai lengvai pagaminami. Tai receptas, skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.
Kvapnūs mangai ir avietės – nuostabus duetas, kuriam verta kuo dažniau susitikti įvairiuose desertuose. Vieną tokių siūlo žinomas konditeris Ali Gadžijevas.
Nuostabiai atrodančio, lengvučio ir elegantiško deserto receptu dalinasi žinomas konditeris Ali Gadžijevas.
Miško žvėrys: Kai artėja šventės, itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Vasariškoms progoms (kurių jūs turite arba turėsite, arba susikursite patys!) tikrai prireiks patikimų desertų. Patikimais vadinu tokius, kuriuos nesunku pagaminti, kurie gražūs, skanūs ir aromatingi, nesunkūs (kalorijų prasme), gali ištverti kurį laiką ne šaldytuve, kuriuos galima pasigaminti iš anksto ir, reikalui esant, saugu transportuoti.
Putėsiams, beje, galite naudoti bet kokias mėgstamas šviežias (arba šaldytas) uogas – braškes, mėlynes, serbentus. O jei tortą ne šaldytuve teks laikyti ilgėliau (arba oro temperatūra aukštesnė), patarčiau į putėsių masę įdėti šiek tiek daugiau želatinos!
Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.
Kokybiški vaniliniai ledai yra tikras skanėstas, tačiau, pasitelkus fantaziją, juos galima ir šiek tiek patobulinti. Vasarą, kai yra šviežių uogų ir vaisių, tam verta panaudoti būtent juos. Šįkart tebūnie tai avietės ir abrikosai arba persikai.
FeedMySister.com: Avinžirniai čia puikiai „įsipaišo“ ir tai yra super skanūs batonėliai. Avinžirniai jiems suteikia švelnumo tekstūrai. Valgant aiškiai jaučiasi sezamas, avietės ir riešutiškas kremiškumas.
Viena svarbiausių ir skaniausių vasaros uogų – avietė. Šiose uogose gausu vitamino C, magnio ir geležies. Avietėse taip pat daug antioksidantų, manoma, kad jos itin gerina apetitą. Naudingų savybių ši uoga turi nemažai, todėl verta pasmaguriauti ir pasigaminti aviečių tyrę, kurią taip pat galėsite išsaugoti žiemai.
Rasa Martens: „Tai lengvai gaminamas tačiau be galo gardus desertas! Mano pats mėgstamiausias tradicinis vokiškas desertas. Su vyru Johannu kartais serviruojame jį šiltą. Man jis primena lietuvišką tirštą kisielių, tik pagardintą šaltais ledais. Kuo daugiau uogų, tuo desertas skanesnis!“
Gaivus vasariškas skanėstas kiekvienam.