Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Avietės - visi receptai 2 puslapis

Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis

Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis 1 asm.

Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 
Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis

Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis 1 asm.

Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Keksiukai su aguonomis ir avietėmis

Keksiukai su aguonomis ir avietėmis 6 asm.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską. Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine. Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite. Į paruoštą masę...
Aviečių ir baltojo šokolado skanėstas

Aviečių ir baltojo šokolado skanėstas 6 asm.

Biskvitinį vyniotinį supjaustykite riekelėmis. Į nedidelį puodą storu dugnu supilkite grietinėlę ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol pradės virti. Sudėkite šokoladą ir maišykite šluotele, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa ir glotni....
Šokoladinis pudingas su avietėmis

Šokoladinis pudingas su avietėmis 4 asm.

Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami...
Oriniai pyragaičiai

Oriniai pyragaičiai 6 asm.

Oriniams pyragaičiams skirtas avietes perrinkite, kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.   Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Pamažu berdama miltelinį cukrų baltymus išplakite iki putų. Į baltymų masę įmaišykite pertrintas...
Trapūs keksiukai

Trapūs keksiukai 8 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu. Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min....
Naminis vyniotinis

Naminis vyniotinis 8 asm.

Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius,...
Ledų tortas

Ledų tortas 8 asm.

Sausainius sutrupinkite, sugrūskite ar sumalkite mėsmale. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, riešutais, cukrumi, masę paskirstykite apvalioje kepimo formoje, suspauskite, apdenkite folija ir 7–8 min. pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi...
Uogų pudingas

Uogų pudingas 4 asm.

Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas...
Gražgarsčių salotos su gervuogėmis

Gražgarsčių salotos su gervuogėmis 2 asm.

Jaunas gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir luktelėkite, kol nudžius. Paskleiskite lėkštėje ir apšlakstykite bet kokiomis rūgščiomis sultimis (apelsinų, citrinų, svarainių ar kt.). Apibarstykite gervuogėmis ir avietėmis, tada apš...
Vaisių pica

Vaisių pica 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną....
Aviečių ledai su morengais ir šokoladu

Aviečių ledai su morengais ir šokoladu 5 asm.

Uogas nuplaukite, perrinkite, gražesnes palikite sveikas, kitas suberkite į dubenį, apšlakstykite likeriu, palikite valandą, tada sutrinkite mediniu kočėlu. Maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, supilkite...
Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas 4 asm.

Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps. Tuo metu gaminkite tešlą.     Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus,...
Šalta saldi sriuba su avietėmis

Šalta saldi sriuba su avietėmis 4 asm.

Avietes atsargiai nuplaukite ir palikite, kad nusivarvėtų. Ledų šaukšteliu išskobkite gražių rutuliukų iš meliono. Ant didelės pjaustymo lentos sudėkite mėtas, užberkite cukraus miltelių ir šiek tiek pakapokite, supilkite vanilės ekstraktą ir...
12 vasariškai gaivių salotų

12 vasariškai gaivių salotų 3 asm.

1. SALOTOS SU TRAŠKIA VIŠTIENA IR UOGOMIS

Paprastasis miško uogų pyragas

Paprastasis miško uogų pyragas 4 asm.

Pirmiausiai Jums reikia pasigaminti biskvitą. Gerai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki baltumo. Įmaišykite kepimo miltelius į miltus ir dėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Puikiai išplakite kiaušinių baltymus ir dėkite...
Aviečių arbata

Aviečių arbata 4 asm.

1. Juodąją arbatą užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens. 2. Atvėsinkite ir nukoškite. 3. Aviečių sirupą sumaišykite su pienu. 4. Supilkite arbatą, įdėkite ledukų. 5. Papuoškite šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais.
Aviečių šerbetas

Aviečių šerbetas 4 asm.

1. Avietes iki vientisos masės ištrinkite su cukrumi, kai jis ištirps, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Į aviečių masę supilkite vandenį, sultis, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu. 2. Paruoš...