Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. ...
Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus. Nurodymai gavėjui ant atvirutės: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iš...
Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaiš...
Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų. Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės. Į išbrinkusią košę įmaišykite š...
Burokėlius sutarkuokite, džiovintas slyvas supjaustykite. Sudėkite visas sudėtines dalis į puodą ir užpilkite 2 l šalto vandens. Virkite viską 15–20 min. ant nedidelės ugnies. Virimo metu matysite, kad skysčio konsistencija tampa vis tirštesnė ir...
Kameroje gerai atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir rankomis maigykite, kol pasidarys trupiniai. Pusę trupinių berkite į riebalais pateptą arba kepimo...
Gaminame košę:
Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją.
Gaminame traškučius:
Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant...
Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite...
Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite...
Picos pagrindui bulves ir svogūnus sutarkuokite ir sumaišykite su kitais tešlai skirtais produktais. Kepimo skardą patepkite riebalais, supilkite tešlą ir kepkite apie 40 min. 190 laipsnių orkaitėje. Picos įdarui žiedais supjaustykite svogūną,...
Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.
Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite avižų dribsnius, gerai išsukite. Supilkite mineralinį vandenį, išmaišykite. Sukrėskite jogurtą ir sukite, kol masė taps vientisa. Pagal skonį pasūdykite. Palikite 15 minučių. Ožkų pieno sūrį sudėkite į...
1. Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus.
2. Aliejų, klevų sirupą, medų ir cukrų truputį pašildykite, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Nebijokite įdėti druskos, ji paįvairina granolos skonį.
3. Sumaišykite skystus...
1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.
2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką,...
1. Iš pradžių paruoškite stiklainėlį (0,75 l talpos), kuriame sluoksniuosite produktų mišinį sausainiams. Išplaukite jį ir labai gerai iššluostykite – turi būti visiškai sausas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite...