Baklažanai - visi receptai 2 puslapis

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Prancūziškas troškinys „ratatouille“ 4 asm.

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru 4 asm.

Daržovių užkandžiai – lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. Vienas iš galimų variantų – baklažano suktinukai.

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Parmidžana (parmigiana) – italų nacionalinės virtuvės patiekalas, įvairiais pavadinimais paplitęs visame pasaulyje. Italijoje parmidžana dažniausiai siejama su Pietų Italijos Kampanijos regionu. Kaip dažnai būna, yra ir kitokių versijų. Parmos miestas yra Šiaurės Italijoje ir būtent su šio miesto pavadinimu sietinas patiekalo vardas – „parmigiana“ reiškia Parmos stilių.  

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Galiu drąsiai teigti, kad baklažanų suktinukai yra pats mėgstamiausias mano patiekalas! Kai tik grįžtu į Tbilisį, skubu skanauti šių suktinukų. Juos galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nei vienų Kalėdų neįsivaizduoju be jų. Gruzijos virtuvėje labai svarbią vietą užima būtent baklažanai ir graikiški riešutai. Yra daugybė patiekalų su baklažanais, tačiau šis – mano mėgstamiausias. Močiutė man netgi išdavė savo kulinarinę paslaptį, kaip gaminti suktinukus, kokį sūrį geriausia naudoti, kad jie būtų neapsakomo skonio!”

Ant grotelių kepti baklažanai

Ant grotelių kepti baklažanai 4 asm.

Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti...
Grybais įdaryti baklažanai

Grybais įdaryti baklažanai 2 asm.

Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite baklaž...
Baklažanai turkiškai

Baklažanai turkiškai 4 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir už...
Gardusis baklažanų apkepas

Gardusis baklažanų apkepas 2 asm.

Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Į baltymus dėkite po...
Daržovių bokšteliai su mocarela

Daržovių bokšteliai su mocarela 4 asm.

Cukiniją ir baklažaną nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Į dubenėlį sukrėskite majonezą, pagardinkite jį žolelių prieskoniais, česnakiniais pipirais, jei reikia, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Skardą iš...
Prancūziškas daržovių troškinys  „Ratatouille casserole“

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“ 6 asm.

Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti. Morkas, salierus ir...
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais

Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais 4 asm.

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 4 asm.

Baklažanus supjaustykite išilgai ne storesniais kaip 1 cm “liežuviais” ir pamerkite bent pusvalandžiui į stipriai pasūdytą vandenį. Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Leiskite atvėsti. Česnaką susmulkinkite ir įmaišykite į majonezą. Česnako...
Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu 4 asm.

Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Plikytas daržovių pyragas

Plikytas daržovių pyragas 6 asm.

Tešlos ruošimas: Iš nurodytų ingredientų paruoškite lietinių skystumo tešlą: kiaušinius lengvai išplakite šluotele, pagardinkite druska, suberkite miltus - išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, tada palengva pilkite pieną vis pamaišydamos (...
Lietiniai su daržovėmis

Lietiniai su daržovėmis 5 asm.

Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite....
Lazanija su daržovėmis

Lazanija su daržovėmis 4 asm.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus,...
Naminis baklažanų padažas

Naminis baklažanų padažas 6 asm.

Baklažanus sudrėkinkite, įtrinkite druska, truputį palaikykite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Česnakus ir kuminus pakepinkite šaukšte aliejaus. Iš baklažanų šaukšteliu išskobkite minkštimą, sumaiš...
Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais

Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais 4 asm.

Supjaustykite baklažaną riekelėmis. Riekeles apibarstykite druska ir palikite 10 min. pastovėti. Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau ir perpjautąsias puses įtrinkite česnaku. Dėkite baklažano riekeles į kepimo skardą ištrintą sviestu ir...