Baltymų pyragaitis - visi receptai

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą. Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol susidarys minkštos putos. Sudėkite miltelinį cukrų, įlašinkite maistinių dažų ir plakite toliau, kol masė taps standi ir sausa. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, uždėkite apverstą puodelį ir palikdami...
Baltymų pyragaitis

Baltymų pyragaitis 4 asm.

1. Dideliame inde baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. 2. Įberti šaukštą cukraus, išplakite, įberkite kitą šaukštą, išplakite ir taip darykite, kol visas cukrus bus įplaktas. 3. Atsargiai įmaišykite actą ir miltus. 4. Skardą iš...